Pel davant… i pel darrera

Torna un dels èxits de la temporada al Teatre Borràs

Pel davant i pel darrera estarà de nou a la cartellera al Teatre Borràs a partir del 16 de març, després D’un parèntesi de cinc setmanes durant les quals ha estat de gira per Catalunya. La tornada de L’èxit de la temporada a Barcelona es complementa amb la visita del reconegut autor del muntatge, Michael Frayn, a finals de març. Durant la gira ha consolidat un canvi al repartiment: Meritxell Huertas (exmembre de La Cubana i col·laboradora habitual de El Club de la Comedia) ha substituït a Rosa Gàmiz; Aleix Albareda (actor amb una coneguda trajectòria teatral, cinematogràfica i televisiva, recentment L’hem pogut veure a Mil cretins de Ventura Pons i a Lady  Windermere?s Fan, al TNC) a Carles Martinez.

El muntatge ha gaudit en la recent temporada a Barcelona (de setembre de 2010 a febrer de 2011) D’una excel·lent acollida de públic. Més de 100.000 espectadors han vist aquest vodevil esbojarrat en versió de Paco Mir i amb direcció D’Alexander Herold.

Michael Frayn

L’autor de Noises off, Michael Frayn (Londres, 1933), visitarà expressament Barcelona els dies 23 i 24 de març per assistir. El dramaturg, periodista i traductor anglès es va donar a conèixer amb L’obra The Two of Us (1970), després de treballar com a reporter i columnista pel Manchester Guardian i The Observer. Amb Alphabetical Order (1975) obtindria el primer Evening Standard Drama Award de la seva carrera. Des de llavors, un dels autors més rellevants de L’escena anglesa, va continuar escrivint en clau D’humor i conreant premis: Donkey´s Year (SWET Best Comedy Award, 1976), Clouds (1976), Liberty Hall (1980), Make and Break (New Standard Best Comedy Award, 1980), Noises Off (guardonada, el 1982, amb el Standard Best Comedy Award i el SWET Best Comedy Award), Benefactors (Standard Best Play Award, Laurence Olivier Award for the Play of the Year i Plays and Players London Theatre Critics´Best New Play, 1982), Look, look Here (1990), Now you know (1995) i Alarms and Excursions (1999).

El 1998, Frayn va mostra L’altra cara de la seva dramatúrgia amb Copenhague, la qual va romandre dos anys en cartell a Londres. A més de la narrativa i el teatre, Frayn ha fet guions televisius de ficció i té dos guions per cinema, Clockwise i la versió cinematogràfica de Noises Off. És ben conegut pel seu treball com a traductor del rus a L’anglès de L’obra D’Anton Txékhov, una de les seves grans passions literàries.

Etiquetes: