Pep Tosar i Albert Tola revisen el clàssic D’Anton Txèkhov

L'obra ?Molts records per Ivanov? és una producció de la Fundació Teatre Principal de Palma

?Molts records per Ivanov? és un espectacle escrit per Pep Tosar i Albert Tola i concebut a partir de L’obra original del dramaturg rus Anton Txèkov (1860-1904), Ivanov (1887). L’espectacle s’estrenarà avui divendres i romandrà en cartell al Círcol Maldà fins el 31 de maig. El repartiment, encapçalat per Pep Tosar, compta amb Lina Lambert, Blai Llopis, Laura Aubert i Xavi Frau.
Com en L’original signat per Txèkhov, ?Molts records per Ivanov? explica la història D’un home de lletres que, prematurament envellit i desanimat, als quaranta anys ha perdut la voluntat de viure. Sense fe, sense esperança, sense amor, ja no troba sentit en res del que fa ni en cap de les seves relacions personals, fins al punt que, amb la desil·lusió, s’arrossega a si mateix i a tots els que li són més propers a L’abisme de L’absurditat de L’existència.

A diferència de L’obra de Txèkhov, la versió de Tosar i Tola ha convertit Ivanov en un intel·lectual ―un home de teatre, poeta, articulista i narrador―, de manera que la seva crisi existencial s’estén i pren la dimensió de la crisi de valors i de valor que pateix la figura de L’intel·lectual avui en dia.

Etiquetes: