Pepa Plana i Nöel Olivé reivindiquen el paper de la dona dins les arts escèniques, amb Veus que no veus

Dues pallasses reinterpreten els números clàssics de pallassos i els posen en escena des d’un punt de vista femení

Redacció.- Del 18 de desembre al 6 de gener L’Escenari Joan Brossa acollirà Veus que no veus, el darrer espectacle de la coneguda i veterana Cia. Pepa Plana. Una reivindicació feminista en què, per primera vegada, Pepa Plana treballa amb l’actriu Noël Olivé i amb Joan Arqué que en fa la direcció. De fet, també és la primera vegada que Olivé fa de pallassa blanca, un personatge que ha construït amb molt bon resultat. Aquest treball conjunt fa temps que s’albirava i és que anys enrere Pepa Plana va pronosticar a Olivé: “algun dia seràs la meva blanca” i finalment el dia (i l’espectacle) ha arribat.
A Veus que no veus les dues actrius agafen els números clàssics de pallassos i els reinterpreten des d’una altra perspectiva: els miren, analitzen i els posen en escena des del punt de vista femení, fent un retrat a la societat actual i dels rols de gènere però fent-ho des de l’humor i des de la feina de les pallasses, tot creant un espectacle totalment nou i divertit amb un punt de crítica punyent i necessària.
Veus que no veus reivindica el paper de la dona al món dels pallassos, discurs que la reconeguda pallassa Pepa Plana (Premi Nacional de Cultura 2014) ha entomat durant prop de 30 anys de carrera professional. A Veus que no veus, per primera vegada són dones les que interpreten els números clàssics de pallassos.
Des de la seva estrena ha fet gira per una trentena de sales i festivals, entre ells, el Teatre de l’Aurora de Igualada, el Festival de Pallassos de Cornellà, la Universitat Jaume I de Castelló, el Festival de Pallasses d’Andorra, El Festival Pedra Viva de Menorca, el Festival Xeic de Clowns de Gandesa, Lonbo Aretoa de Arrigorriaga, el Teatro Clunia de Burgos, la Mostra Internacional de pallassos i pallasses de Xirivella, el Teatre Principal de Valls, el Teatre de Bescanó en el marc del Festival Temporada Alta 2019 i el Festival Coñumor de Rivas-Vaciamadrid, entre d’altres.