Pere Suau Palou guanya el 44è Premi Marià Manent de poesia, un dels més veterans de la literatura catalana

L’escriptor Eloi Benet Carbonell guanya el premi Valerià Pujol de contes

Redacció.- El poeta mallorquí i professor de literatura catalana Pere Suau Palou (Bunyola 1975) ha guanyat el 44è Premi Marià Manent de poesia amb el llibre Cignes tenebrosos. L’actor i escriptor Eloi Benet Carbonell (Barcelona 1973) ha guanyat el Valerià Pujol de contes pel relat Kafka per la finestra. Els premis s’han donat a conèixer aquest dissabte a Premià de Dalt. Per mor de l’encara vigent prohibició de realitzar activitats culturals, l’acte del lliurament s’ha traslladat al dissabte 12 de desembre.
Pere Suau va guanyar l’any 2003 el prestigiós premi Miquel Àngel Riera amb el recull He estotjat un ram de versos per al teu dolor. Posteriorment ha publicat Cremaran vespres i albes (2010). Segons reconeix: “Els meus poemes parlen d’amor, de mar, de terra, de paisatge i de mort”. La seva obra està influïda per Josep Maria Llompart, Rosselló-Pòrcel o Miquel Àngel Riera, entre d’altres.
Cignes tenebrosos serà editat per Quaderns de la Font del Cargol i sortirà al mercat a finals de febrer. A més de l’edició, el premi està dotat amb 2.000 € i una obra d’art original, enguany de la fotògrafa Marga Cruz.
Amb Kafka per la finestra, l’escriptor i membre del col·lectiu teatral LAmínimAL Eloi Benet Carbonell ha guanyat el premi Valerià Pujol de contes. En un pis buit un home seu en una cadira davant d’una finestra que dona al carrer. Espera algú, espera l’inevitable, o res d’això i el lector és còmplice del seu drama?
Amb 44 edicions, el Premi Marià Manent és un dels més veterans de la literatura catalana. Organitzat per la secció d’Arts i Lletres de la societat cultural Sant Jaume, entre la nòmina de guanyadors destaquen Jordi Llavina (guanyador l’any passat), Jaume Creus, Joan Barceló, Ponç Pons, Josep Francesc Delgado, Maria Josep Escrivà, Mari Carme Arnau , Montse Assens o Mari Carmen Sáez. El jurat, presidit per Vicenç Llorca, ha estat format per Àngels Gregori, Susanna Rafart, Jordi Manent i Albert Calls.