
28 set. 2012 Periodisme i Drets Humans al Festidok 2012
Javier Cousso, periodista freelance, activista antiguerra i germà del càmera de Telecinco, José Cousso, s’endinsarà en la manipulació informativa dels conflictes bèl·lics
Aquest dissabte finalitza la tercera edició del Festidok, Festival Internacional de Curmetratge Documental de Girona pels Drets Humans i la Pau, que organitza l’entitat Imatges per la Solidaritat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, el diari El Punt Avui i la Coordinadora d’ONG Solidàries. Aquest 2012, el festival ha ampliat la seva programació amb activitats paral·leles molt vinculades a l’activisme i el periodisme.
Així, a banda de la cerimònia final del Festival en la que es dóna a conèixer els treballs finalistes i el millor curt documental sobre Drets Humans i Pau, enguany s’ha volgut aprofundir en la situació dels Drets Humans al món, a través del periodisme. Dissabte, Javier Cousso, periodista freelance, activista antiguerra i germà del càmera de Telecinco, José Cousso, que va ser assassinat a Bagdad per l’exèrcit nordamericà. Cousso s’endinsarà en la manipulació informativa dels conflictes bèl·lics. La xerrada programada per demà divendres de la reportera de guerra Olga Rodríguez ha quedat postposada per motius de salut.
El Festidok ja va començar dissabte passat amb la projecció del documental, La revolución de Paco, un treball d’Imatges per la Solidaritat sobre un activista i pintor «amb capacitat diferent», que va aplegar una setantena de persones. Tots els actes del festival són gratuïts.
Sobre el Festidok
El Festi.Dok neix a Girona impulsat per l’entitat Imatges per la Solidaritat, amb l’objectiu de reivindicar els Drets Humans i la Pau, com a eines de desenvolupament humà. En la primera edició el festival es va nodrir de títols consolidats, mentre que l’any passat ja es va obrir un concurs per donar a conèixer nous materials tant de professionals com d’amateurs.
Aquest 2012, com l’any passat, el jurat ha estat format per Josep Maria Terricabras, catedràtic de Filosofia de la Universitat de Girona, David Pérez, realitzador i professor de l’ERAM, i Imma Parada, activista social.