Perpinyà, la capital del fotoperiodisme

Arrenca el festival Visa pour l'Image

El Festival internacional de fotoperiodisme Visa pour l’Image va inaugurar el passat dissabte la seva vint-i-dosena edició, durant la qual una trentena d’autors mostraran la seva obra a altres professionals i amants de la fotografia en general. El festival s’allargarà fins el 12 de setembre.

Un any més, el Visa presenta una àmplia oferta d’exposicions, vetllades de projeccions fotogràfiques, xerrades i trobades diverses: en l’edició del 2009 el festival va rebre la visita de prop de dues-centes mil persones. Així, aquest 2010 proposa als seus visitants mostres de reportatges o antologies repartides per diferents espais emblemàtics de la capital de la Catalunya Nord, amb tota mena de temàtiques, des de la guerra fins al medi ambient, passant pels conflictes religiosos. Els treballs seleccionats que participaran en l’edició d’enguany són de William Albert Allard, Walter Astrada, Antonio Bolfo, Stephen Dupont, Hubert Fanthomme, Corentin Fohlen, Danielle & Olivier Föllmi, Cédric Gerbehaye, Guillaume Herbaut, William Klein, Grégoire Korganow, Olivier Laban-Mattei, Tanguy Loyzance i Justyna Mielnikiewicz.

També participen al Visa pour l’Image 2010 Michael Nichols, Kazuyoshi Nomachi, Athit Perawongmetha, Presse quotidiennes, Andrea Star Reese, Roberto Schmidt, Stephanie Sinclair, The 2010 CARE Award for Humanitarian Reportatge, Gali Tibbon, Tomas van Houtryve, Craig F. Walker i Munem Wasif World Press Photo.

Les sis vetllades de projecció a l’aire lliure es faran al claustre medieval del Camp Sant, a la plaça de la República. S’hi podran redescobrir els principals esdeveniments de l’any transcorregut des de l’última edició del festival.

Etiquetes: