Photographic Social Vision porta a Barcelona el World Press Photo 2009

La mostra es considera com la més important en L'àmbit del fotoperiodisme

La Fundació Photographic Social Vision organitza per cinquena vegada consecutiva L’exposició internacional World Press Photo. La mostra acull les 199 fotografies guanyadores d’aquest prestigiós premi, que es podrà visitar, al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona fins al 13 desembre 2009

Després d’aconseguir un èxit d’assistència de més 35.537 visitants en la passada edició, la mostra itinerant és considerada mundialment com la més important en l’àmbit del fotoperiodisme.

L’exposició, organitzada per la fundació barcelonina Photographic Social Vision, exhibirà les obres guanyadores del concurs anual World Press Photo, on aquest any ha estat premiat un sol fotògraf espanyol, Pep Bonet, juntament amb el també guardonat Mattia Insolera, fotògraf italià establert a Barcelona .

Cada any, un jurat internacional independent format per tretze membres tria les fotografies guanyadores entre les enviades per fotoperiodistes, agències i diaris de tot el món. En l’edició World Press Photo 2009 han participat 5.508 fotògrafs (dels quals 195 són espanyols) de 124 nacionalitats, amb 96.268 enviaments d’imatges. Les fotografies poden participar en 10 categories: Personatges d’actualitat, Notícies d’actualitat, Temes d’actualitat, Temes contemporanis, Vida quotidiana, Retrats, Art i entreteniment, Natura, Reportatges d’esport i Esport, Fotografies d’acció.

L’exposició de les fotografies guanyadores es pot visitar a 80 ciutats de més de 40 països, amb la principal condició que totes les obres es puguin exhibir sense cap tipus de censura. L’exposició, a més de mostrar la millor fotografia del moment, es pot interpretar com un document històric que recull els principals esdeveniments de l’any. A través de compromesos reportatges documentals d’autor, aquesta exposició acosta al gran públic una visió sensible i honesta de la realitat mundial contemporània. Les seves imatges ens informen, ens emocionen i sobretot ens conviden a reflexionar sobre la nostra societat.

Photographic Social Vision

Photographic Social Vision, organitzadora de l’exposició a Barcelona, és una fundació privada sense ànim de lucre que gestiona la creació, producció i difusió de reportatges fotoperiodístics i audiovisuals amb L’objectiu d’informar i conscienciar la societat sobre realitats i problemàtiques socials poc conegudes, així com fomentar l’interès públic pel fotoperiodisme.

A diferència de les edicions anteriors, Photographic Social Vision no ha trobat patrocinador i assumeix la quasi totalitat del cost organitzatiu de la mostra a Barcelona. Per aquesta raó, la fundació ha posat, per primera vegada, entrades a la venda. La recaptació de la venda d’entrades cobrirà les despeses de l’organització. Gràcies a la coL’laboració del públic Photographic Social Vision podrà mantenir la cita anual amb l’arribada del millor fotoperiodisme a Barcelona.

Fotografia de: Anthony Suau, USA, per Time. Foto guanyadora del World Press Photo 2009

Etiquetes: