"Piano als Patis” estimula més de 4.200 infants

La iniciativa forma part del Maria Canals Educa

Redacció.- L’OFF Concurs Maria Canals, el programa educatiu, divulgatiu i social del Concurs Maria Canals, engega per tercer any consecutiu el projecte “Piano als patis” en col·laboració amb l’Obra Social “la Caixa” en el marc de la línia d’actuació El Maria Canals Educa. És una iniciativa que consisteix en proveir escoles de primària d’un piano de cua durant una setmana i oferir sessions d’iniciació per incentivar la creativitat entre els nens i nenes de P3 a 6è. D’aquesta manera s’estimula la curiositat per l’instrument i la música en general i es posa un gra de sorra més per trencar l’estereotip que el piano –i més el de cua- és elitista.
L’activitat s’estén entre el 18 de febrer fins a final de curs i aplega un total de 13 escoles del districte de Sants-Montjuïc, que podran gaudir d’un piano de cua al seu centre durant una setmana. Un total de 4.200 alumnes podran gaudir de 173 sessions d’iniciació al piano per part d’experts pedagogs que han desenvolupat en els infants l’interès en conèixer què s’amaga rere les tecles blanques i negres i la voluntat d’experimentar amb un instrument tan complet com el piano. És una manera d’aproximar la música als més petits d’una forma dinàmica i engrescadora basada en el gaudi i el foment de la sensibilitat a través de l’element vivencial.
La setmana del 18 al 22 de febrer, el piano s’instal.la a l’escola Pau Vila, del 25 de febrer i l’1 de març a Cavall Bernat, de l’1 al 5 d’abril a La Muntanyeta, del 8 al 12 d’abril a Jaume I, del 23 al 26 d’abril a Polvorí, del 29 d’abril al 3 de maig a l’Escola Francesc Macià, del 6 al 10 de maig a la Ramon Casas, del 13 al 17 de maig a l’Escola Pràctiques, així com Can Clos acull el piano de cua de l’OFF Concurs Maria Canals entre el 20 i el 24 de maig, la Mossèn Jacint Verdaguer del 27 al 31 de maig i, finalment, al juny, l’Escola Barrufet l’acollirà del 3 al 7 de juny, la Poble-Sec del 10 al 14 de juny i acabarem amb l’Escola Lluís Vives del 17 al 21 de juny, coincidint amb la cloenda del curs escolar.
La voluntat és, seguint amb la línia engegada fa dos anys a Nou Barris, l’any passat a Sant Martí i Sarrià Sant-Gervasi i enguany a Sants-Montjuïc, expandir el gust pel piano als nens i nenes d’arreu de la ciutat de Barcelona en els anys successius.
El Maria Canals Educa
Aquesta iniciativa pedagògica forma part l’OFF Maria Canals i promou, cada any, nombroses activitats didàctiques celebrades en espais diversos dirigides, sobretot, a estudiants d’ensenyament general i escoles de música, així com a gent gran. Promou seminaris d’introducció al piano adreçats a aules d’extensió universitària i activitats amb estudiants de música de tots els nivells que inclouen màster classes de concursants a les escoles o un jurat d’estudiants, entre d’altres propostes que van creixent cada any.
Obra Social “la Caixa”
Compromesa amb el present i el futur de les persones, “la Caixa” és una de les majors fundacions d’Europa. Presidida per Isidre Fainé i dirigida per Jaume Giró, l’entitat gestiona de forma directa l’obra social que la identifica des de fa més de 110 anys. Així, actua en àmbits tan prioritaris com són el social, l’educatiu, el cultural i el científic. Precisament, l’any 2019 suposa la consolidació del seu Pla Estratègic 2016-2019 que, sota el lema «Canviem presents, construïm futurs», incrementa el pressupost de l’entitat aconseguint els 545 milions d’euros en 2019.