Piano de luxe a Sant Pere de Rodes

El duet format per Carles Lama i Sofia Cabruja actuarà a Sant Pere de Rodes demà

El novè festival de música de Sant Pere de Rodes acull demà diumenge a les vuit del vespre un concert especial dedicat al centenari de la Costa Brava. Carles Lama, Sofia Cabruja i L’Orquestra de Cambra de L’Empordà, dirigida per Carles Coll, interpretaran obres de Toldrà, Cassú i Lamotte de Grignon.
Carles Lama i Sofia Cabruja formen un dels duets catalans amb més projecció internacional. Reconeguts i estimats pel públic i la crítica, s’han consolidat com a duet estable i han desenvolupat un estil únic en la interpretació del repertori a quatre mans. Han estat sempre elogiats per la seva tècnica brillant, L’elegància i la sensibilitat, el sentit de L’estil, la personalitat interpretativa i la gran capacitat de comunicació.

Formen duet des del 1987 i la seva carrera internacional els ha portat arreu D’Europa, Amèrica i Àsia: són convidats regularment a les principals ciutats del món, com Barcelona, París, Londres, Madrid, BrusseL’les, Roma, Milà, Praga, Viena, Tòquio, Kuala Lumpur, Sant Petersburg, Xangai, Belgrad, Buenos Aires o Montevideo, entre D’altres.

Han actuat com a solistes amb diverses orquestres, entre les quals figuren L’Orquestra de Cambra de L’Empordà, el Conjunt Orquestral de Girona, la Simfònica de São Paulo, L’Orquestra de Cambra du Namurois, la London City Chamber Orchestra, L’Orquestra de Cambra de Tòquio o la Filharmònica de Malàisia.

L’Orquestra de Cambra de L’Empordà (OCE) és una formació estable i professional fundada L’any 1989 a Figueres. Compta amb el suport de diverses institucions com ara la Generalitat de Catalunya, L’lnstitut Català de les Indústries Culturals (ICIC), la Diputació de Girona, els Consells Comarcals de L’Alt i el Baix Empordà i L’Ajuntament de Figueres. Alhora, disposa del patrocini de Fecsa Endesa, Fundació Caixa Penedès, Garatge Plana – Mercedes Benz, Laboratoris INIBSA, Fundació Privada Miquel i Cercle Esport.

En el seu repertori, que abasta des de la música barroca fins a la contemporània, para una atenció especial a les obres de compositors catalans, que se solen programar en tots els concerts.

Ha enregistrat 14 discos compactes amb obres de Mozart, Vivaldi, Toldrà, Serra, Montsalvatge… A més a més, ha realitzat enregistraments per a RNE, Catalunya Ràdio, Catalunya Música i TV3.

D’ençà de la seva presentació ha actuat als principals festivals de música i ha dut a terme nombroses gires per L’estranger que L’han portat a actuar en 42 països dels cinc continents i a realitzar més de 2.400 concerts. L’Orquestra ha coL’laborat amb solistes de gran renom tant nacionals com internacionals.

Etiquetes: