Picasso, Django Reinhardt i Frank Zappa,homenatjats al Festival de Cadaqués

Se celebra del 31 de juliol al 7 d'agost amb les actuacions de Buika, Els Pets i l'Orquesta Buena Vista Social Club® i Omara Portuondo, entre d'altres

El director del Festival Internacional de Música de Cadaqués, Saki Guillem, ha destacat la ?qualitat’ de la programació de L’edició D’aquest any en la presentació de la 39a edició. El Festival de Cadaqués, que se celebrarà del 31 de juliol al 7 d’agost, manté el pressupost de L’any passat i redueix a 8 concerts la programació ?per no reduir qualitat i poder fer 8 concerts amb cara i ulls’ a més ?D’assumir un risc cultural amb un pressupost ajustat’. Així, del cartell del festival destaquen les actuacions de L’Orquesta Buena Vista Social Club® amb Omara Portuondo, Buika, Esperanza Spalding, Arianna Savall, Spanish Brass Luur Metalls, amb un homenatge a Frank Zappa, i L’Original Jazz Orquestra del Taller de Músics (OJO) i Biel Ballester Trio, amb un homenatge a Django Reinhardt en el centenari del seu naixement.

El festival homenatjarà Pablo Picasso en el concert D’inauguració, el 31 de juliol, en el centenari de la seva estada a Cadaqués amb un encàrrec a Murtra Ensemble i Sílvia Pérez Cruz que basaran la seva actuació en L’estètica de L’època, amb composicions de Manuel de Falla, Federico García-Lorca, en una faceta desconeguda del poeta, i Carles Suriñach, un compositor català que va assolir grans èxits als Estats Units. L’estètica del 1910 també està representada en el cartell del festival, del pintor barceloní amb gran vincle amb Cadaqués Ramon Aguilar Moré. El festival ha escollit un retrat del famós trompetista nord-americà Chet Baker, del 1963, inspirat en el cubisme, per il·lustrar el cartell D’aquest any.

Saki Guillem també ha destacat L’actuació D’Els Pets, que faran un concert ?irrepetible i especiaL’ a Cadaqués, en la celebració dels seus 25 anys sobre els escenaris. El director ha apuntat L’interés del festival en ?donar cabuda a propostes experimentals i novedoses que no en tenen en altres escenaris’. Aquest concert clourà la progamació del festival.

L’alcalde de Cadaqués, Joan Borrell, ha insistit en la ?filosofia del festival basada en la qualitat i el bon gust’ i la satisfacció que aquest esdeveniment es pugui sumar als actes del centenari de L’estiu de Picaso a Cadaqués. Precisament, el mes de juliol s’inaugurarà una exposició al Museu de Cadaqués D’obres del pintor malagueny inspirades o realitzades a la població. Per la seva banda, el director tècnic Xavi Fortuny ha explicat les millores en alguns aspectes organitzatius en el ?repte de mantenir el pressupost i fer les coses bé?. Una de les millores, que ja es va iniciar L’any passat, és L’arribada en barca a L’escenari de Sa Conca des D’Es Poal, servei que poden utilitzar gratuïtament tots els dies de concert els assistents.

L’organització del festival ja prepara la 40ª edició amb actuacions especials i que inclourà un tribut al baixista Jaco Pastorius, en el seu 60è aniversari. Les entrades a tots als concderts es poden adquirir al web del festival www.festivalcadaques.cat.

Etiquetes:
,