PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, dóna a conèixer la seva programació

La novena edició de PICURT tindrà lloc del 23 al 27 de juny de 2015 a La Seu d’Urgell i a Artedó

Del 23 al 27 de juny torna a les localitats de La Seu d’Urgell i Artedó (Lleida) la novena edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. En aquesta edició es projectaran prop de 60 produccions audiovisuals de cultura de muntanya de 18 països d’arreu del món, amb especial interès en les produccions sobre els Pirineus. Algunes de les obres són inèdites a l’Estat Espanyol.

Enguany, com a novetat, el país convidat serà Polònia i durant la mostra es projectaran films per copsar la seva cultura de muntanya. També es podrà conèixer aquest país mitjançant diverses activitats paral·leles programades, com un mercat artesanal, conferències, representacions folklòriques, entre d’altres.

L’acte inaugural de PICURT serà el dimarts 23 de juny a la Seu d’Urgell i comptarà amb la projecció de El Pasaje, de J. Lee Thompson i de Pirineu català – istiu, de Joan Prats, de la secció Cinema Recuperat. Des d’aquell dimarts fins al divendres 26 totes les activitats de la Mostra tindran lloc a La Seu d’Urgell.

El lliurament del 2n Premi Josep Virós, a la promoció de la cultura pirenaica, es farà el divendres 26 de juny a la localitat d’Artedó i s’atorgarà a l’Editorial Garsineu, per la seva tasca de divulgació del territori pirinenc i de la promoció dels seus autors.

El dissabte 27 la Mostra es trasllada a Artedó, prenent el relleu a la Seu d’Urgell, amb actuacions musicals del grup polonès Ludwik Łojas de Łopuszna i l’acte de cloenda, on es lliurarà el reconeixement a la trajectòria professional a la directora Rosa Vergés.

A PICURT també hi haurà un programa d’activitats paral·leles, amb exposicions, conferències, música i un mercat artesanal, entre d’altres propostes.

Etiquetes:
, ,