Pineda de Mar celebra l'edició més eclèctica, del festival ARTS d’Estiu Costa Barcelona

Manel, Bosé, Sopa de Cabra, Arteta, Orozco i Pastori, entre els artistes confirmats al festival d’estiu de la costa del Maresme

Redacció.- Del 15 de juliol al 26 d’agost, Pineda de Mar acull la sisena edició d’ARTS d’Estiu Costa Barcelona. El festival aposta un any més per una acurada selecció artística que comptarà amb els màxims exponents de l’escena musical nacional actual. ARTS d’Estiu Costa Barcelona es posiciona així com el festival referent de l’estiu del Maresme.

La sisena edició del festival comptarà amb l’actuació de Miguel Bosé, que presentarà el seu últim treball Amo, un àlbum que testimonia els interessos de l’artista al llarg de la seva vida, “des de la infantesa i fins avui”, explica Bosé. Un espectacle innovador i de gran format amb un potent desplegament escenogràfic i les últimes tecnologies en llum, so i vídeo. El sempre versàtil Bosé també repassarà els clàssics del seu repertori (5 agost).

Ainhoa Arteta, la soprano del nostre país amb més projecció internacional, farà un recital acompanyada del prestigiós pianista italià Marco Evangelisti. Des del seu debut a Palm Beach als anys noranta, Arteta ha actuat als escenaris més importants del món, del Metropolitan Opera House de Nova York al Teatro Colón de Buenos Aires, i ha estat guardonada amb els premis més reputats en música clàssica (29 juliol).

Antonio Orozco, un dels artistes més brillants del panorama musical nacional i un dels compositors més prolífics del pop espanyol, presentarà el seu vuitè treball d’estudi, Destino, “un recull de tots aquells moments que han quedat al fons de la motxilla al llarg de quinze anys de carrera”, explica Orozco. Un àlbum carregat d’himnes i de clàssics instantanis (19 agost).

Niña Pastori presentarà Ámame como soy, el seu últim treball amb temes clàssics llatins i amb tres temes produïts per la cantaora gaditana. L’àlbum compta amb col·laboracions de l’artista panameny Rubén Blades, el dominicà Juan Luis Guerra, el cubà Pancho Céspedes i la bailaora també gaditana Sara Baras, entre altres. A Ámame como soy hi ha boleros, salsa i ritmes llatins interpretats amb piano de cua i contrabaix. Però Ámame como soy és, sobretot, flamenc, marca de la casa Niña Pastori, amb cajones i guitarres flamenques que reivindiquen les arrels de l’artista. Un espectacle d’essència flamenca que també inclourà els seus grans èxits (12 agost)

 

El retorn de Sopa de Cabra i l’esperat àlbum de Manel
——————————————————————————–
Sopa de Cabra, la llegendària banda de rock català, torna als escenaris. L’esperat retorn arriba amb un nou àlbum, Cercles, i una gira de deu concerts. El directe a ARTS d’Estiu Costa Barcelona serà l’únic concert que la banda farà al Maresme (15 juliol). Cercles, l’àlbum més venut de l’Estat del darrer trimestre de l’any 2015 en llengua catalana, reflexiona sobre l’època d’esperança, lluita i canvi que s’està vivint. No hi faltaran els temes clàssics de la banda.

Manel presentarà el seu quart àlbum, l’esperat Jo competeixo, que va sortir al mercat el passat 8 d’abril. L’àlbum, gravat als Estats Units, ha comptat amb la producció del nord-americà Jake Aron -col·laborador d’artistes com Grizzly Bear i Jamie Lidell, entre altres- i la masterització de Chris Gehringer -col·laborador de Rihanna, Drake i Wu-Tang Clan…-. Jo competeixo són onze temes que redefineixen amb matisos electrònics el característic so de la banda. Una inflexió cap al pop contemporani (15 agost).

 

Màgia i humor amb el Mag Lari i Piedrahita
——————————————————————————–
A part de les actuacions musicals, ARTS d’Estiu Costa Barcelona inclou a la seva programació un espectacle de màgia i un monòleg d’humor. Mag Lari, l’artista renovador de la màgia moderna i Premi Nacional de Màgia Còmica, presentarà Lari Poppins, un espectacle per a tota la família que reivindica l’essència de la màgia. Una enginyosa posada en escena, amb trucs clàssics, efectes especials i molta participació del públic (22 juliol). El toc d’humor el posarà Luis Piedrahita. El mediàtic monologuista presentarà Stand Up Comedy, un recull dels seus millors textos en clau humorística sobre el fet quotidià, un humor que sovint ratlla el surrealisme (26 d’agost).

 

Programació ARTS d’Estiu Costa Barcelona
——————————————————————————–
15 juliol – Sopa de Cabra
22 juliol – Mag Lari
29 juliol – Ainhoa Arteta
5 agost – Miguel Bosé
12 agost – Niña Pastori
15 agost – Manel
19 agost – Antonio Orozco
26 agost – Luis Piedrahita

Un festival més còmode
——————————————————————————–
La nova edició del festival ARTS d’Estiu Costa Barcelona comptarà amb millores tècniques per assegurar una major comoditat a l’espectador; major amplitud de l’escenari i una reestructuració de l’espai per assegurar una major visibilitat, entre altres millores. L’Espai Sant Jordi, al centre de Pineda de Mar (C. Jaume Balmes, 34) acollirà totes les actuacions del festival. Es tracta d’un imponent espai a l’aire lliure que enguany amplia l’aforament a 1.300 persones.

A més, el festival incorpora un nou espai gastronòmic amb una àmplia oferta de food trucks que serviran menjar de forma ininterrompuda durant totes les actuacions.

Tots els concerts d’ARTS d’Estiu Costa Barcelona se celebren a les 22.00h. El recinte obre les portes a les 20.00h.

 

ARTS d’Estiu: nits d’estiu a la costa del Maresme
——————————————————————————–
ARTS d’Estiu Costa Barcelona és un festival multidisciplinari que aposta per una programació artística de qualitat i variada, una acurada selecció de propostes exigents a preus populars per a les nits d’estiu. El festival programa un espectacle cada nit de divendres entre el 15 de juliol i el 26 d’agost, amb una única excepció, l’actuació del 15 d’agost, que cau en dilluns. Un total de vuit nits d’estiu amb encant a la magnífica costa del Maresme, a mig camí entre Barcelona i Girona.

ARTS d’Estiu Costa Barcelona combina diferents disciplines artístiques com la música, la dansa, el teatre, la màgia o l’humor amb l’objectiu de satisfer les inquietuds culturals del major nombre d’espectadors. Propostes per a tots els públics i edats en un ambient proper i familiar. El festival va néixer de la voluntat de promocionar la cultura com a dret fonamental i d’acostar-la a tothom a un preu assequible –preu mig de l’entrada, 20 euros-.

En els cinc anys d’història, ARTS d’Estiu Costa Barcelona ha programat quaranta-sis espectacles i ha comptat amb més de 29.000 espectadors. Hi han actuat artistes com Joan Manuel Serrat, Sergio Dalma, Miguel Poveda, Sara Baras, Rafael Amargo, Bustamante, Rosario, Manel, Diego Cortés o Peret, entre molts altres.

ARTS d’Estiu Costa Barcelona és una iniciativa del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar, una institució amb més de vuitanta anys d’història, de l’Ajuntament de Pineda de Mar, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.