Pipilotto Rist guanya de la segona edició del Premi Joan Miró

L'artista suïssa Pipilotti Rist rebrà aquest vespre el premi per la seva contribució destacada a L'escena artística actual.

El Premi Joan Miró, organitzat per la Fundació Joan Miró de Barcelona i patrocinat per Caixa de Girona, té una dotació de 70.000 ?, una de les més elevades entre els premis D’art existents i es lliura cada dos anys. La primera edició del Premi, L’any 2007, va ser un reconeixement a la trajectòria D’Olafur Eliasson.
La cerimònia de lliurament del Premi tindrà lloc a L’Auditori de la Fundació Joan Miró avui dilluns. Hi assistiran el jurat i L’artista guardonada. En el transcurs de L’acte es farà lliurament del guardó, un objecte en titani dissenyat especialment per André Ricard i inspirat en formes naturals.

Han format el jurat del Premi Joan Miró 2009 Ida Gianelli, presidenta de L’Azienda Speciale Palaexpo; Alfred Pacquement, director del Musée National D’Art Moderne, Centre Georges Pompidou; Vicent Todolí, director de la Tate Modern; Poul Erik Tojner, director del Louisiana Museum of Modern Art; Rosa Maria Malet, directora de la Fundació Joan Miró, i Arcadi Calzada, president de la Fundació Caixa Girona.

El jurat ha decidit unànimement atorgar el Premi Joan Miró 2009 a Pipilotti Rist perquè ?al llarg dels darrers vint anys, Pipilotti Rist no ha deixat mai de sorprendre?ns i provocar-nos amb les seves indagacions artístiques que ens endinsen per paisatges psíquics i estètics, alhora que penetren els estrats més profunds de la consciència personal i de la consciència col·lectiva, situant-se sovint a cavall entre totes dues D’una manera potent i alhora elusiva?.

En conèixer la decisió del jurat la videoartista va declarat: ?Quan vaig veure l’extraordinària exposició al MoMA de Nova York el novembre passat, em va quedar clara la importància de Miró per a tots els que hem arribat després d’elL’.

Pipilotti Rist presentarà el juny del 2010 una exposició a la Fundació Joan Miró de Barcelona i una altra a les sales del Centre Cultural Caixa Girona ? Fontana D’Or.

Etiquetes: