Els Pirates Teatre presenten al Festival Grec de Barcelona el musical Les Feres de Shakespeare

La nova producció és una comèdia musical protagonitzada per tres dones determinades a plantar cara a una societat que els dona l’esquena

Redacció.- La companyia de Barcelona Els Pirates Teatre presenta Les Feres de Shakespeare la seva tercera adaptació d’una comèdia del Bard després de Somni d’una nit d’estiu i Nit de Reis (o el que vulgueu). En aquesta ocasió, la companyia fa un pas més en la seva trajectòria, i s’atreveix a portar a escena el seu primer espectacle de gran format. El projecte destaca per ser un musical fresc, directe i sincer que apropa els clàssics al públic actual buscant la seva complicitat a través de la música, la comèdia i l’enginy, trets característics de la companyia. Fidels a la seva trajectòria i propers a la tradició del teatre anglosaxó, els actors i músics sorprenen els espectadors amb la seva versatilitat, entrega i alegria.
La companyia ha escollit aquesta peça de Shakespeare perquè ​és una obra que, tot i ser de les primerenques de l’autor, ja marca un estil, posant sobre la taula el debat del gènere i començant a desplegar una profunditat en els personatges, un joc dramàtic, una comicitat i un enginy que l’autor ja no abandonarà mai.
Tot i així, la companyia no concep el muntatge de la peça sense una revisió i adaptació total del text original, que avui dia ens arriba amb un missatge retrògrad, esbiaixat i obsolet. És precisament ​donant veu a aquests personatges femenins i incorporant-ne de nous, com la dramaturga i traductora Ariadna Pastor i la compositora Ariadna Cabiró donen la volta al clàssic l’Amansiment de l’harpia de William Shakespeare. Una reflexió punyent, divertida i necessària sobre la identitat, els rols de gènere, els anhels, els somnis i de com només a través de la raó i el coneixement podem desfer-nos de les cadenes i aconseguir la llibertat. Una adaptació ara creada des del seu punt de vista: el de les dones.
Un espectacle còmic, irònic i sarcàstic que explica amb cruesa i claredat el crit de Caterina al món: la llibertat i la lluita pels drets fonamentals. Un missatge contundent que es transmet també a través de la música, element habitual en la companyia. Musicalment, l’obra s’emmarca dins una potent i eclèctica barreja de llenguatges que dóna com a resultat un espectacle musical actual, fresc i modern. Des dels inicis de l’opereta i la comèdia musical fins al jazz dels anys 20, ingredients variats i combinació suggerent. Fent al·lusió a l’època en què es contextualitza l’obra, l’estil es barreja amb pinzellades barroques que són presents en tota l’obra: madrigals, recitatius i baixos obstinats conversaran amb el swing, el blues i el pop.
Les Feres de Shakespeare es podrà veure a l’Onyric Teatre Condal del 29 de juny al 28 de juliol.