Pirritx i Porrotx estrenen a Catalunya ?El secret de la lluna?

El film és la primera peL'lícula infantil doblada directament de L'Euskera al Català

El grup de pallassos Pirritx i Porrotx estrena avui a Catalunya la peL’lícula ?El secret de la lluna?. Les poblacions on es podrà veure el film, són Barcelona, Berga, la Seu D’Urgell, Mollerussa, Montblanc, Ripoll i Tàrrega.
?El Secret de la Lluna? és una peL’lícula concebuda per acostar el cinema als infants, fugint dels recursos espectaculars D’alta tecnologia, per a transmetre la imaginació i la màgia que només dóna la senzillesa i la proximitat. És la primera peL’lícula infantil doblada directament de L’Euskera al Català, dins D’un projecte de relació i intercanvi de dos pobles i dues llengües tant diferents i alhora amb tantes coses en comú.

?Pirritx i Porrotx? és el resultat D’una experiència que va néixer fa vint anys per a donar oxigen a L’euskera de forma divertida i amb contingut social. Els seus espectacles i cançons són un referent en les famílies, escoles i pobles d’Euskal Herria. Han viatjat també a Nicaragua, EE.UU., Cuba i Sàhara. La seva trajectòria conta amb més de 3.000 actuacions.

Els seus espectacles, realitzats amb guió, cançons i coreografies originals, destaquen per tractar temes socials tals com la immigració, la diversitat familiar, la defensa de la terra, malalties infantils, etc. CoL’laboren amb nombroses entitats socials, culturals i educatives, entre elles la revista pedagògica Hik Hasi. ?Maite Zaitut’ va ser un èxit popular a Euskadi, i ha estat popularitzada a Catalunya com ?T?estimo molt’ pel grup Lax?n?Busto. Aquesta versió en català ha estat inclosa en el disc ?Altres cançons de NadaL’ i alhora de sintonia nadalenca a Tv3, a més de formar part del darrer disc dels ?Pirritx i Porrotx?, dedicat al càncer infantil.

Etiquetes: