Plácido Domingo rebrà el Premi Birgit Nilsson

El premi està dotat amb un milió de dòlars

El Rei Carlos Gustavo de Suècia entregarà personalment, el 13 D’octubre, el Premi Birgit Nilsson, dotat amb un milió de dòlars al seu guanyador, Plácido Domingo. A més a més de la Família Reial, s’espera que conegudes figures de L’òpera, la cultura i la política assisteixin a la cerimònia de la primera entrega D’aquest premi, el més important de la història de la música clàssica.
La Fundació Birgit Nilsson ha confirmat avui la presència del Rei Carlos Gustavo, i la Reina Sílvia a la cerimònia D’entrega del Premi Birgit Nilsson. L’acte públic tindrà lloc el 13 D’octubre de 2009 al Teatre Real de L’Òpera D’Estocolm. El Premi Birgit Nilsson es concedeix en reconeixement als assoliments destacats en el camp de L’òpera i els concerts. ?La presència del Rei Carlos Gustavo i la seva entrega personal del Premi confereixen encara un major pes i importància a la cerimònia. L’acte, digne i festiu, correspon als desitjos de la difunta Birgit Nilsson,” va declarar Rutbert Reisch, President de la Fundació.

Moltes personalitats del món de L’òpera, la cultura i la política seran convidades a la vetllada. La cerimònia D’entrega del premi estarà també oberta a tots els admirador i fans de Birgit Nilsson i Plácido Domingo.

A principis de la dècada de 1980, la mundialment famosa soprano dramàtica sueca Birgit Nilsson va decidir crear una fundació per distingir amb un premi els assoliments musicals importants. Va escollir al tenor i director D’orquestra Plácido Domingo perquè fos el primer guanyador, però va mantenir la seva elecció en secret durant tota la seva vida. El nom del guanyador no va ser revelat per la Fundació Birgit Nilsson fins el 20 de febrer de 2009. Dotat amb un milió de dòlars, el Premi Birgit Nilsson és el més dotat en el camp de la música clàssica, i serà concedit cada dos o tres anys.