Planeta Blanc als cinemes, un documental d'Aymar del Amo, resident a l'Espai EART

És un llargmetratge documental sobre la primera expedició de discapacitats que conquereix el Pol Sud

Planeta Blanc, amb el subtítol “El nostre Pol Sud”, és un llargmetratge documental sobre la primera expedició de discapacitats que conquereix el Pol Sud seguint les darreres passes del mític explorador Ernest Shackleton. una història que ens parla sobre les capacitats, la solidaritat i la voluntat de superació humana.
Amb la participació especial del cantant Dani Macaco, qui ha composat la cançó principal del documental “La fragua del tiempo”, el xef català Carles Gaig que va acompanyar l’expedició amb la seva cuina al punt més remot del món, i en Dani Acedo, membre de la banda DeLaFé y La Flores Azules, que n’ha realitzat la banda sonora original.
 Planeta Blanc és la primera obra en solitari d’Aymar del Amo (Barcelona, 1978) després d’haver co-dirigit i co-muntat la pel·lícula documental “200Km” presentada al Festival de Donosti-Sant Sebastià i estrenada en cinemes, també.
El documental Planeta Blanc, d’Aymar del Amo, és una producció de Zucre Films amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, l’ICEC, Fundació ONCE, Diputació de Barcelona, l’Institut d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, l’Institut Ramón Llull i l’Espai Eart.
L’equip del documental està format per Laia Manresa i Aymar del Amo (Guió), Carles Mestres (Director Fotografia), Dami Parra (muntatge), Valérie Delpeirre (Direcció de producció), Pau Tolosa i Quique López (so), Dani Acedo (BSO), Dani Macaco (Tempa principal) i firmant la direcció i producció executiva Aymar del Amo.