Planeta Salvatge: Hiroshima presenta el seu 1r cicle de programació per a públic familiar

Planeta Salvatge comença amb un taller de bandes sonores en clau electrònica per a nens i amb l'estrena a Barcelona de "Le Petite Chaperon Rouge" de la companyia francesa Divergences

Planeta Salvatge és un cicle de creació contemporània i nous llenguatges escènics que presentarà, del 15 al 27 de desembre, peces escèniques pensades per a un públic familiar que defugen els estereotips del “teatre infantil”.

Cerca iniciar els més joves en un altre tipus de teatralitat, oferir-los una experiència més ampla, multidisciplinar i més lligada a la contemporaneitat. Alhora, la qualitat artística i el treball discursiu de les peces fa que comuniquin perfectament amb el públic adult. 

El cicle es diu Planeta Salvatge en referència al clàssic de l’animació “El planeta salvaje”, que forma part de la primera proposta, el dimarts 15 de desembre, en la que LiveSoundtracks convida els nens a descobrir el món de les bandes sonores. La mateixa setmana, del 18 al 20 de desembre, la companyia francesa Divergences presenta “Le Petite Chaperon Rouge”, una particular versió de “La caputxeta vermella”, i ofereix un taller per a nens a partir de 5 anys per introduir-los al llenguatge de la dansa. 

Completen el cicle Planeta Salvatge les peces Pla Fix, Latung La La de David Ymbernon iCorRoc d’Escarlata Circus.

 

LiveSoundtracks presenta: “Bandes Sonores”, una mirada lúdica i romàntica
Dimarts 15 desembre, 17.30 h. 15 places per a nens a partir de 6 anys. 90 minuts

El cicle de programació per a públic familiar d’Hiroshima comença amb una proposta molt especial on el músic Jaime L. Pantaleón conduirà a 15 nenes a descobrir el meravellós món de les bandes sonores prenent com a referència el clàssic de l’animació “El planeta Salvaje” (René Laloux, 1973). A través del joc els participants del taller tindran la possibilitat de treballar junts en la selecció dels millors sons i atmosferes per a la pel·lícula. A disposició dels petits compositors hi haurà diferents màquines analògiques com sintetitzadors, seqüenciadors, caixes de ritmes, àudio generadors, loopers i efectes. Una tarda psicodèlica i divertida per a descobrir una electrònica romàntica i sense ordinadors.

La proposta està comissariada des de LiveSoundtracks, un projecte que té com a punt de partida el cinema amb la música en directe i que es manifesta en forma d’esdeveniments, xerrades i festival.

La carrera artística de Jaime L. Pantaleón és extensa i polièdrica. Al llarg de dues dècades, la seva curiositat l’ha portat a formar part de grups com 12twelve, Cuzo, AtletA, Bélmez, Lords of Bukkake, Massa Fosca i Estrella de David, explorant diferents gèneres i estils.

 

“Le Petite Chaperon Rouge”, de Cie Divergences (França)
Divendres 18 i dissabte 19, 20.30 h, i diumenge 20 de desembre, 19 h. Dansa/electrònica. 45 minuts

Arcaic, visceral, violent… així és com es podria descriure aquest conte, explicat un centenar de vegades. La companyia francesa Divergences estripa aquesta narració infantil, centrant-se en les seves entranyes més que en la seva narració. Un llop, meitat animal, meitat assassí en sèrie. Una caputxeta vermella la innocència de la qual ajuda i insta a l’assassinat final. Tots dos es llancen a un duet fet de fascinació, atracció, joc, traïció, por i angoixa. En un paisatge sonor en viu, espurnejant, amb to alt i brunzits de vells vinils trencats, l’”ullal” deixa als “cossos” un escenari buit, un espai real i oníric. El conte original, ja sigui la versió oral o la de Perrault, es despulla aquí de mitjans, elements de vestuari i illuminació. Tot el que queda són nervis i músculs, respiracions curtes i grunyits, i algunes rialles per desactivar aquesta explosiva coreografia. Amb un estil expressionista o de dibuixos animats, aquesta caputxeta no tem ni a Bettelheim ni a Tex Avery i s’enfronta a pors i fantasies de la infància amb passió, poder i hipnotisme … mmm!

Sylvain Huc va començar a crear les seves pròpies peces el 2010 a la companyia Divergences amb la qual havia tingut una forta i especial relació des del seu debut coreogràfic. En paral·lel a la seva activitat com a performer i coreògrafa, Sylvain imparteix nombrosos tallers en escoles i institucions psiquiàtriques i dóna classes per a amateurs basades en la improvisació i la interpretació.

La companyia Divergences oferirà a més a més, el diumenge 20 de desembre a les 17 h, un taller dirigit a nens a partir de 5 anys per introduir-los en el llenguatge de la dansa (durada 30 minuts).