Poble Espanyol TOT Festival

Es celebra la primera edició del Poble Espanyol TOT Festival ? Teatre, Objectes, Titelles, entre el 25 i el 28 de març a Barcelona

Des de 1999 han participat a la concentració de Titelles del Poble Espanyol més de 70 companyies i 15.000 famílies. Aquest any, deixa de ser una concentració D’un dia per celebrar-se durant tota una setmana, esdevenint un festival amb motiu del Dia Internacional de la Titella el 21 de març.

L’objectiu del Poble Espanyol TOT Festival és proporcionar a les companyies un espai de difusió de titelles, únic a la ciutat de Barcelona; i té la vocació de convertir-se en un festival internacional de referència i potenciar el Poble Espanyol com un gran espai escènic.
Durant tota la setmana es presentaran 15 funcions D’algunes de les companyies més reconegudes del panorama titellaire català com El retrete de Dorian Gray, Teatre de L’Home dibuixat, Teatre Nu, la companyia Engruna Teatre o la Galiot Teatre; i la companyia italiana Walter Broggini que estrena el seu espectacle Solo per primera vegada a Catalunya. Totes elles, innovadores en llenguatge escènic, presenten espectacles tant per a un públic familiar com adult.

L’espectacle Solo de Walter Broggini, després D’haver-se presentat a Àustria, Bèlgica, Brasil, Croàcia, França, Alemanya, Israel, Portugal, Eslovènia, Espanya, Suïssa i Turquia, s’estrena per primer cop a Catalunya. L’espectacle va ser premiat per la Recerca de L’Art del Titella a la cloenda del 21 Festival Internazionale delle Marionette di Zagabria (Croàcia); i és un espectacle d’humor negre pensat per al públic adult. Una reflexió estrambòtica i satírica sobre la mort.
Rua Aire, de la companyia El Retrete de Dorian Gray és una aposta per la poètica de la senzillesa, per un llenguatge visual net; un titella creada davant de L’espectador en un petit escenari emmarcat dins L’escenari. Pedra a Pedra, de la companyia Teatre de L’Home Dibuixat ha guanyat el Premi FETEN 2008 al Millor espectacle de xicotet format i el Premi DRAC D’OR ? de la 20a Fira de Teatre de Titelles de Lleida 09. Una proposta per a despertar la imaginació a través dels objectes inanimats.

El Somni D’Alícia de la companyia Teatre Nu és un espectacle de carrer amb un titella gegant de 4 metres i mig del personatge D’Alícia de Lewis Carrol. L’espectacle Roda, Roda?Rodoreda! de la companyia Engruna Teatre repassa alguns dels fragments de les obres més emblemàtiques de L’escriptora Mercè Rodoreda.

En Quimet i el seu tricicle de la companyia Galiot Teatre és un espectacle de carrer en el que en Quimet, un rondallaire busca, amb L’ajuda de la gent, la clau per obrir el seu bagul i va presentant al públic petites històries de dracs, pous, cabassos i pobles especials.
Després hi haurà també unes sessions que seran un tast de varis espectacles, un recull de números emblemàtics D’algunes de les millors companyies de Catalunya: Toni Zafra, Jordi Beltran, Valeria Giuglietti, Titelles Vergés, Núria Mestres, Trac Trac Titelles i L’Associació Pepe Otal.

El Poble Espanyol TOT Festival es presentarà a la ciutat de Barcelona el diumenge 21 de març, Dia Internacional del Titella, amb L’espectacle Somni D’Alícia de la Cia. Teatre Nu. L’espectacle es podrà veure gratuïtament a les 11:30h al districte de Sants-Montjuïc. Seguidament es farà la lectura del manifest D’UNIMA Internacional. En acabar, a les 13h, es podrà  gaudir a la carpa del Poble Espanyol de L’espectacle RUA AIRE.