Pol Gorezje, David Salcedo i Tatiana Abellán exposen a partir de demà a Les Bernardes de Salt

És convida als visitants a una reflexió sobre el visible i el no visible

Redacció.- Les Bernardes, la Casa de Cultura del Gironès, presenta tres noves exposicions basades en convidar als visitants a una reflexió sobre el visible i el no visible, sobre les aparences i el què hi ha més enllà d’elles, i que els artistes intenten copsar a través de la seva mirada. Els tres artistes convidats són Pol Gorezje, David Salcedo i Tatiana Abellán. La inauguració es farà a 2/4 de 8 del vespre i les mostres es podran visitar fins el proper 31 de març. Les exposicions han estat comissariades per Laura Cornejo. Segons el director de Les Bernardes, Robert Fàbregas, les exposicions formen part de l’aposta del centre d’aquests darrers anys: “explorar els marges de la Cultura amb atreviment i amb uns artistes que apostin per arriscar i defugir dels convencionalismes.”
Pol Gorezje presenta, amb “No-visible” a la Sala Central-Berta Casas, a un grup d’éssers extraviats, solitaris i aïllats.  La “no visió” que caracteritza aquesta sèrie de personatges de perversa elegància i freda sofisticació és física, orgànica. Éssers que es revelen a la realitat optant per una “no visió” voluntària.
David Salcedo inaugura “Más”, que és una sèrie de fotografies en blanc i negre o un joc amb les imatges sobre una manera de veure més enllà del visible. Mirar més atentament, i d’altres formes, suggerint aspectes de la realitat quotidiana latents, que no són del tot invisibles. En la seva pràctica fotogràfica l’autor posa en dubte el món que ens envolta, formulant interrogacions en cada nova observació del paisatge urbà. “Más” es pot veure a les sales Bernardes Photo i 29 m2.
Tatiana Abellán exposa a la Sala Sant Jordi “Eco, olvida, nada”, una instal·lació que es composa d’una sèrie de fotografies d’època manipulades químicament per aquesta artista-alquimista; totes elles són ecos de vides ja oblidades, que no tenen qui les recordi, que han estat i ja no són. Les fotografies fan menció a una memòria líquida, que oscil·la entre el record i l’oblit, l’aparició i la desaparició, entre el què encara es mostra i el què s’esborra després de l’acció i la intervenció artístiques d’Abellán.