Pol Guasch + Clara Aguilar o Blanca Haddad + Blood Quartet, primers noms del festival Poesia i + 2023

La 18a edició del festival d'estiu del Maresme tindrà lloc del 27 de juny al 9 de juliol

El Festival Poesia i+, el festival d’irradiació poètica del Maresme organitzat per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac i un dels festivals de poesia més importants de Catalunya, se celebrarà aquest any del 27 de juny al 9 de juliol a nou municipis del Maresme:  Caldes d’Estrac, Sant Pol de Mar, Mataró, Teià, Sant Andreu de Llavaneres, Dosrius, Alella, Arenys de Mar i Sant Vicenç de Montalt.

Durant dues setmanes, el POESIA i + es desplegarà en nou municipis del Maresme per mostrar la vitalitat de la poesia i acostar-la a tots els públics en diàleg amb la música i les arts escèniques. El POESIA i + és el festival d’estiu del Maresme, però és sobretot un espai diferent, no massificat, en què el públic pot descobrir els noms que marcaran l’escena cultural del futur imminent. No en va s’ha convertit en un festival de poesia, música i arts que traspassa tots els límits, fet per a espectadors curiosos que volen viure una experiència única a tocar dels creadors més destacats del moment.

 

Primers artistes confirmats

El festival ha fet públic els primers noms de la programació de la 18a edició. Una programació que acollirà més d’una seixantenta de poetes, músics i altres artistes que conformaran una programació oberta i experimental i en la qual dialogaran les veus més emergents amb altres ja consolidades del panorama artístic.

En la seva 18a edició, el Poesia i + fa una aposta valenta per la diversitat i per la radicalitat, a la vegada que també acull autors internacionals. D’una banda, s’obre més que mai a l’electrònica i l’experimentació, als terrenys fèrtils que hi ha entre la paraula i les músiques actuals, amb propostes com les de Pol Guasch i Claraguilar, que és una nova producció del festival. De l’altra, comptarà amb dos autors internacionals que ja són noms destacats de l’escena poètica internacional: la veneçolana Blanca Haddad, que ve acompanyada dels catalans Blood Quartet, i el londinenc Roger Robinson, que explora des de la paraula el dub i l’electrònica.

La programació completa del festival es donarà a conèixer el pròxim 15 de maig.