POP UP. Llibres amb moviment!

Es farà l'exposició al Museu del Suro i a la Fundació Josep Pla

El Museu del Suro de Palafrugell i la Fundació Josep Pla presenten l’exposició Pop Up. Llibres amb moviment!, una mostra que parteix de la cessió d’una selecció de llibres pop-up de la col·lecció de Núria Ochoa, la qual compta amb més de 700 exemplars, de temàtica molt diversa, datats entre el 1900 i el 2015. Els pop-up són llibres que, mitjançant mecanismes diversos, aconsegueixen efectes visuals i volum en les seves il·lustracions. Alguns d’ells han estat dissenyats a Catalunya i també n’hi trobem de creats pels enginyers del paper més reconeguts arreu del món.
 
Aquesta exposició, comissariada per Mariona Esteba, s’ha treballat conjuntament entre la Fundació Pallach, la Fundació Josep Pla i el Museu del Suro de Palafrugell. Consta de dos espais d’exposició que es complementen, el Museu del Suro i la Fundació Josep Pla. En el primer espai es podrà veure una visió global d’aquest tipus de llibres, amb una visió històrica i tècnica de l’enginyeria del paper mostrant obres de diverses temàtiques. Per a la Fundació Josep Pla s’han escollit els llibres de literatura infantil, és a dir, contes populars, tradicionals, clàssics o moderns molt coneguts per tothom.
 
Els pop-up, amb una història de més de set segles, estan molt arrelats en la literatura infantil, la que segurament ens ve primer al cap quan en parlem. Però amb aquesta exposició veurem que el ventall és molt més ampli i que podem trobar llibres pop-up de temàtiques molt diverses, de caràcter divulgatiu, pedagògic, infantil, artístic… A la mostra es podrà veure d’una forma didàctica i interactiva com són aquests llibres, quins mecanismes tenen, com es dissenyen, qui ho fa, on es fabriquen… i es podrà gaudir d’una mostra impactant i representativa del que són aquests llibres amb moviment.

La mostra s’inaugura, al Museu del Suro,  el dissabte 1 d’agost, a les 8 del vespre. Per als més petits es farà una inauguració especial el diumenge, 2 d’agost, a les 12 del migdia al mateix Museu.
Mentre duri l’exposició s’hi  faran activitats vinculades, com visites guiades i tallers. Es podrà consultar la programació al web museudelsuro.cat i a www.fundaciojoseppla.cat.

De l’1 d’agost al 27 de setembre de 2015 al Museu del Suro

De l’1 d’agost de 2015 al 3 d’abril de 2016 a la Fundació Josep Pla, amb el títol Dibuixa’m un conte.