Premis Butaca 2012

Els guanyadors són escollits pes espectadors

El passat dimecres 27 es va celebrar la XVIII edició dels premis butaca, els premis del teatre de Catalunya. L’acte d’entrega es va realitzar al Mercat de les Flors de Barcelona i va comptar amb la presència dels actors més destacats del panorama català.
El gran triomfador de la gala va ser  l’espectacle Incendis de la companyia La Perla 29, que va guanyar el Butaca al millor Muntatge Teatral i el seu director, Oriol Broggi, va ser el guanyador del Butaca per la millor direcció teatral i per la millor escenografia. Clara Segura, actriu principal de l’obra va guanyar el premi a la millor actriu femenina. El Butaca a la millor il·luminació la va guanyar Albert Faura, també per Incendis.
El premi al millor actor masculí el va recollir Pere Arquillué per la seva interpretació a l’obra Cyrano de Bergerac. Aquesta obra també va rebre un altre premi, el Butaca a la millor caracterització, personificat en Eva Fernàndez i Mercè Ribas.
La Vampira del Raval va ser una de les més guardonades. Aquesta, produida per la Cia. Octubre Teatral va guanyar el Butaca al millor musical, al millor actor en un musical (Pep Cruz), la millor actriu en un musical (Mercè Martínez) i a la millor composició musical (Albert Guinovart).
El premi al millor espectacle per a públic familiar el va guanyar Splenda del Mag Lari i produït per Focus, i els Butaca als millors actors i actrius de repartiment van ser per Boris Ruiz (Els jugadors) i Rosa Boladeras (La nostra classe). Cristina López, de “Campanades de boda” va guanyar el Butaca al millor vestuari. El premi al millor text teatral va ser per Pau Miró de l’obra “Els jugadors).
El premi a la millor producció espanyola o internacional el va guanyar “Una flauta màgica” del director Peter Brook. El premi honorífic se’l va endur Esther Aranda.
D’aquesta manera Incendis, dirigida per Oriol Broggi i interpretada per Clara Segura i Julio Manrique ha estat l’obra més premiada pels espectadors catalans.
El Butaca al millor muntatge de petit format el va guanyar l’obra “Sé de un lugar”, de Producciones Prisamata i el Butaca al millor espectacle de dansa el va guanyar l’espectacle “V.O. + de Cesc Gelabert.