Els Premis de la Crítica reconeixen la trajectòria de l’actriu Imma Colomer amb el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer

El jurat de Teatre dels Premis de la Crítica també atorguen el premi a la Sala del 2016 a La Villarroel

Redacció.- El jurat de Teatre dels Premis de la Crítica ha decidit atorgar el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer 2016 a l’actriu i directora Imma Colomer. El guardó creat l’any 2010 en homenatge a Gonzalo Pérez de Olaguer, un dels degans de la crítica barcelonina i figura especialment estimada per tot el gremi teatral, distingirà enguany la trajectòria de Colomer, co-fundadora del Teatre Lliure i de la companyia Comediants.
L’actriu ha desenvolupat una carrera molt extensa tan en el teatre com en el cinema i la televisió. Entre els seus treballs més recents, destaquen ‘Qui bones obres farà’ (TNC, direcció de Pep Tosar), ‘Afterplay’ (Teatre Lliure, direcció Imma Colomer) o ‘La màgia d’en Calders’ (Teatre Akadèmia i gira, direcció Imma Colomer).
En edicions anteriors, el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer va recaure en la Llibreria Millà (2010), la dissenyadora de vestuari Montse Amenós (2014) i el fotògraf Josep Ros Ribas (2015).
Una altra de les novetats d’aquesta edició és que el premi destinat a reconèixer a una sala teatral serà d’elecció directa, sense nominacions. Així doncs, La Villarroel ha sigut reconeguda en aquests Premis de la crítica 2016. Les sales Flyhard i El Maldà es van alçar amb aquest guardó en les edicions de 2014 i 2015, respectivament.
La Villaroel, gestionada per Focus i dirigida per Tania Brenlle des del 2014, va obrir l’any 1972 com a Sala Villarroel a l’Eixample esquerra barceloní.
Premis de la Crítica 2016
Els Premis de la Crítica arriben a la seva dinovena edició i enguany celebraran la festa de lliurament de premis coincidint amb el Dia Mundial del Teatre.
La gala, que tindrà lloc el dia 27 de març a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, posarà punt i final a la jornada de reivindicació i celebració de les arts escèniques.
Els periodistes culturals Anna Pérez Pagès i Toni Puntí seran els encarregats de conduir l’entrega de premis, que comptarà amb l’actuació de la companyia Teatre Tot Terreny dirigits per Quimet Pla.
Recomana, organitzadora dels XVIII Premis de la Crítica
L’associació per a la Promoció de les Arts Escèniques, Recomana, va néixer el juny del 2013 com a plataforma que aglutina 40 crítics a la pàgina web Recomana.cat. Recomana és un projecte professional d’acompanyament a l’espectador, amb la voluntat de garantir-li la major satisfacció en el consum cultural. Recomana ofereix a l’usuari un ampli ventall de crítiques, a més d’accions presencials amb grups reduïts de públic.