Premis de Prevenció de Riscos Laborals d’ENGINYERS GI

L'empresa Juncà Gelatines i l'enginyer Joan Agustí són els guardonats d'aquesta edició

Redacció.- Els dotzens Premis de Prevenció de Riscos Laborals, s’han celebrat de nou en el seu format habitual a la seu del Col·legi en un acte que ha comptat amb Marta Madrenas, alcaldessa de Girona i Elena Juanola, directora de l’Institut Català de Seguretat i Salut Laboral, entre altres autoritats.

En la categoria d’empreses s’ha volgut reconèixer l’empresa Juncà Gelatines, una empresa familiar creada l’any 1947 dedicada a la fabricació de gelatina i hidrolitzats de col·lagen. Amb una plantilla aproximada d’uns 100 treballadors i ubicada a Banyoles, en l’actualitat, és el fabricant més gran de gelatina amb capital exclusivament nacional. El motiu del reconeixement del premi de Prevenció de Riscos Laborals són les seves bones pràctiques en aquest camp entre les que destaquen l’aposta per la formació dels treballadors, l’actualització del pla d’emergències, el canvi de tots els carretons elevadors per altres amb codi d’usuari i velocitat limitada, l’adquisició d’una solució hipertònica que neutralitza els efectes del contacte amb productes químics irritants, la substitució de substancies químiques en el laboratori amb riscos per la salut, etc. Ha recollit el premis Mariona Juncà, com a representant de l’empresa.

Pel que fa al premi que es lliura amb la col·laboració de MUPITI a l’enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció de riscos laborals s’ha concedit a Joan Agustí, enginyer tècnic industrial en electrònica industrial i tècnic superior en PRL. Ha treballat en el vessant de fabricació i en la d’adequació de maquinària a la legislació vigent, així com les seves derivacions, com és la redacció de pericials motivades per accidents laborals i l’elaboració de Plans d’Autoprotecció. Ha treballat per a nombroses empreses com Grupo Zapata España, Dinox, Spie Iberica, Comexi, Motherson, Grup Padrosa, Hotel Ultonia, Escubedo, Seat, Nissan, Ports de la Generalitat, Torras Papel, Acciona, etc.

Anteriors edicions
Els Premis de Prevenció de Riscos Laborals es concedeixen a una empresa i a un enginyer tècnic industrial que hagin impulsat alguna millora important en la difusió, sensibilització i implantació en la prevenció de riscos laborals a la demarcació de Girona.

Aquesta és la dotzena edició del premis PRL del CETIG que en les anteriors edicions ha estat concedit a les empreses Kmec, Weener Plastic Ibérica, l’enginyer Joaquim Bordoy de Construccions Rubau, Vidreres Llet, Zoetis Spain, Girona Fruits SCCL, Francisco Oller SA, Dinox, Cafès Cornellà, Bassols Energia i Enplater.

Pel que fa al premi que es concedeix amb la col·laboració de MUPITI (mútua de previsió social de pèrits i enginyers tècnics industrials) a l’enginyer que hagi destacat per la seva labor en el camp de la prevenció s’ha concedit als enginyers Jaume Ferrer, Lluís Serra i Xavier Tugas.

Segell acreditatiu
Els guanyadors podran utilitzar en les seves comunicacions un segell acreditatiu del Premi de Prevenció de Riscos Laborals. L’objectiu d’aquest segell és donar visibilitat a la tasca preventiva per evitar la sinistralitat i els incidents laborals.