Premis Enderrock 2020 XXII Premis de la Música Catalana

Oques Grasses i Manel son els grups amb més nominacions de la votació popular de la 22a edició dels Premis Enderrock

Redacció.- La gala de lliurament de la XXII edició dels Premis de la Música Catalana tindrà lloc el dijous 5 de març a l’espai ja habitual de l’Auditori de Girona, i comptarà de nou amb el duet humorístic Carles Xuriguera i Rafel Faixedas, els conductors de l’acte, amb guió de Jordi Caballé.
Després de la lectura pública dels 10 candidats per categoria als Premis Enderrock 2020 per votació popular, els artistes amb més nominacions han estat Oques GrassesManelBuhosGinestàMiki Núñez i Rosalia.
El tancament de la primera volta de la votació popular s’ha fet amb 13.836 participants únics. Avui mateix, dimecres 29 de gener, s’inicia la segona ronda de votacions. Dijous 13 de febrer s’anunciaran els 3 finalistes de cada categoria i s’obrirà la tercera i última ronda de votació popular, que culminarà el 23 de febrer.
Durant la gala a l’Auditori de Girona, es lliuraran els guardons de les 10 categories de votació de la crítica i les 15 categories de votació popular que reconeixeran els artistes i treballs del 2019.
Actuacions exclusives a la gala
En el decurs de la roda de premsa celebrada aquest matí a l’Ajuntament de Girona també s’han fet públics els primers artistes confirmats que actuaran a la gala de lliurament de premis. Les intervencions exclusives a la gala comptaran amb Blaumut, la Balkan Paradise OrchestraGertrudisKoersPau AlabajosPawn GangSalvatge CorSmoking Souls i Sopa de Cabra.
Premis Enderrock especials
Un any més, els Premis Enderrock destaca tres noms, Núria Feliu que se li entregarà el Premi d’Honor 2020, Manel Camp amb el Premi a la Trajectòria 2020 i el Premi Estrella 2020 s’atorga a Jordi Sierra i Fabra.