Els Premis Enderrock porten una desena de concerts a les biblioteques

Enderrock organitza una dotzena d’activitat prèvies a la gala de lliurament els dies 2, 3 i 4 de març

Redacció.- Enderrock porta la música a les Biblioteques de Girona amb més d’una desena de concerts en tres dies (2, 3 i 4 de març). Es tracta de concerts de petit format d’artistes gironins emergents que tenen com a objectiu escampar la música pels barris de Girona i que tota la capital gironina visqui de ple els Premis Enderrock 2017 – XIX Premis de la Música Catalana.
El dia 2, Mireia Vilalta interpretarà temes del seu primer treball, Apnea, a la Sala de Lectura Girona Centre (19 h.) i Ca Vell, l’alter ego del músic gironí Marc Puntunet, actuarà a les 19.30 h. a la Biblioteca Salvador Allende.
El divendres 3, serà el torn de Marta Pérez (Biblioteca Carles Rahola, 18.30 h.), de Senyor Mit (Biblioteca Antònia Adroher, 19 h.), Eduard Gener (Sala de Lectura Girona Centre, 19 h.), Vol Menor (Biblioteca Just M. Casero, 19.30 h.), Lakaste (Biblioteca Salvador Allende, 19.30 h.) i Parellop (Biblioteca Just M. Casero, 20 h.).
La programació de concerts a les Biblioteques de Girona el tancaran el dissabte 4 de març Pau Blanc (Biblioteca Ernest Lluch, 12.30 hores) i Edward Estlin (Biblioteca Carles Rahola 18.30 hores).
Viquimarató musical
D’altra banda, l’Espai Marfà, amb la col·laboració de l’EUMES (Escola de Música Avançada i So de Girona) acull per segon any consecutiu la Viquimarató Musical que ja té obertes les inscripcions aquí. Per a aquesta Viquimarató, la redacció d’Enderrock col·laborarà activament a la Viquitrobada proporcionant tota la informació necessària als viquipediestes a través dels continguts d’Enderrock.cat i els números de la revista en paper.
Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es reuneixen físicament en un lloc, amb connexió a internet i bibliografia per ampliar, crear o actualitzar un article o una temàtica en concret de la famosa enciclopèdia electrònica. Ja s’han fet viquimaratons en diverses ocasions, com per exemple, sobre Xavier Miserachs, la llengua Catalana, Joan Miró o el Tricentenari de 1714, entre d’altres.
Música a les biblioteques
Durant la primera setmana de març les Biblioteques de Girona dedicaran un espai als Premis Enderrock, amb música i publicacions dels grups finalistes. Aquestes mostres es completaran amb l’edició d’un fulletó amb informació dels millors discos de l’any per Enderrock que es poden trobar en préstec a la xarxa de biblioteques gironines. A més, cal recordar que a totes les biblioteques del país s’hi pot consultar la revista Enderrock.