Premis Nacionals de Cultura 2022

Els premiats són la coreògrafa Núria Guiu, el dramaturg Jordi Casanovas, l'escriptora Rosa Fabregat, el PEN Català i el projecte Càntut

Redacció.- El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts ha comunicat durant la cerimònia de lliurament dels Premis Nacionals de Cultura 2022, els premiats d’aquesta edició, uns premis que s’atorguen a les persones i entitats que contribueixen a l’enaltiment del sector cultural. Els premiats han estat la coreògrafa Núria Guiu, el dramaturg Jordi Casanovas, l’escriptora Rosa Fabregat, el PEN Català i el projecte Càntut.

Càntut, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura 2022 en la categoria “Projecte cultural”! En concret, el plenari del CoNCA reconeix “la vàlua del projecte nascut l’any 2012 que recull i difon el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines, amb una clara vocació intergeneracional i de donar valor a la tradició apropant-la a l’actualitat, així com per l’encert en la innovació i la capacitat de projecció d’un aspecte sovint menystingut de la cultura. Càntut ha sabut bastir un projecte que té una dimensió patrimonial en la recollida de cançons populars, una dimensió comunicativa per l’organització del festival anual i altres esdeveniments públics, que fomenten espais de trobada i participació, i una dimensió cultural per la producció d’enregistraments que afavoreixen la creació de nous referents.”