Present vulnerable, la negació de la mort al TNC

L'espectacle està basat en poemes i textos de Feliu Formosa

La sala petita del Teatre Nacional de Catalunya acull del 9 al 19 de juliol L’espectacle ?Present vulnerable?, un espectacle de dansa i visual on el text pren protagonisme. L’espectacle està dirigit per Andrés Corchero i Rosa Muñoz.

Present vulnerable és un espectacle que fusiona poesia i dansa. A Present vulnerable, Andrés Corchero i Rosa Muñoz es plantegen una nova trobada entre el cos i el poema, aquest cop entorn de L’obra de Feliu Formosa, Premi D’Honor de les Lletres Catalanes L’any 2005. L’espectacle pren el títol del primer recull de dietaris que va publicar aquest poeta i dramaturg.

Muñoz i Corchero (qui ja havia treballat abans sobre L’obra de Feliu Formosa) fan una relectura del Cançoner que el poeta va publicar L’any 1974. Un recull de poemes que constitueix un relat estremidor sobre la pèrdua de la persona estimada i que, a Present vulnerable, se situa entre el que és real i allò que és intangible. En la no acceptació de la desaparició, en la negació de la mort i el buit de la realitat. I tot expressat i reviscut amb el llenguatge del cos. Una aproximació a L’experiència intensa de la poesia a través del món de la dansa.

Present vulnerable és un espectacle de dansa i visual on el text pren protagonisme. Sis intèrprets creadors parlen de la pèrdua, de la desaparició, de L’enyor. La idea parteix de textos de dos llibres de L’escriptor i poeta català Feliu Formosa, Cançoner i Present Vulnerable (Diaris 1973-1978), on narra L’experiència i la vida que resta després de la mort de la seva dona.