Presentació de La Clau, un mitjà digital que pretén sintetitzar un pensament nord-català original

És un mitjà bilingüe de nou gènere difós exclusivament a Internet

La premsa local i comarcal catalana ja ha perdut velles pors sobre la digitalització dels seus continguts i la difusió a través d’Internet. S?ha fet la presentació de la versió digital de “La Clau” al col.legi de periodistes. www.la-clau.net

La Clau és un mitjà bilingüe de nou gènere difós exclusivament a Internet on avui s´ha presentat el seu nou format a Girona. Oberta al món i concebut amb l’ambició d’oferir claus per entendre millor les evolucions accelerades del nostre temps, La Clau pretén sintetitzar un pensament nord-català original. Aqueix vector d’informació creat a Catalunya del nord és destinat els lectors sensibles a les modalitats modernes de la qüestió regional i als reptes europeus. La Clau del Sud de França i Gironanoticies.com pròximament col.laboraran per reforçar les informacions de les comarques gironines i la comarca catalana del Rosselló(França).
Nascuda de la necessitat d’una reflexió general sobre el destí de la Catalunya del nord, La Clau es compromet a proporcionar a les persones que desitgen compartir una visió regional del present, unes constatacions i anàlisis inherents als aspectes majors de l’actualitat : societat, economia, territoris, política, humanitats, identitats, història, cultura, esports.
La nova versió de La Clau inclou notícies D’actualitat amb un servei de redacció professionalitzat que tracta les notícies de més interès de L’àrea Perpinyà‐Girona, convertint‐se en L’únic mitjà activament transfronterer de L’Espai Català de Comunicació.Es consolidarà la seua audiència als Països Catalans fins la regió de Tolosa de Llenguadoc.
L’èxit de La Clau es fonamenta en una visió de país, jove i emprenedora,que atorga al mitjà una acceptació pública important en el context de la Catalunya nord(423.000 habitants)amb un mitjana de 34.000 lectors mensuals únics entre el gener i L’abril del 2008.L’audiència,en progressió permanent,es beneficia del vincle amb Google News.