Presentació del documental “Història d’un futur”

Aquest projecte audiovisual recull la visió que tenen persones de més de 70 anys sobre el procés independentista a Catalunya

El documental, que es presentarà oficialment a Girona al setembre de 2014, compta amb vuit testimonis de diferents llocs d’origen, orientacions polítiques, lluitadors republicans i nacionals, persones que han patit afusellaments i assassinats polítics per ambdues bandes de la guerra… Testimonis que ens expliquen com han arribat actualment a la seva posició en favor del dret a decidir o de la independència. “Història d’un futur” neix d’un grup de persones compromeses amb el país i professionals de la comunicació que s’han unit desinteressadament per difondre la veu d’aquest sector de població, moltes vegades oblidat.

L’objectiu és fer arribar aquestes opinions a la gent gran, ja que aquest col·lectiu és un dels que té més dubtes sobre el procés nacional que està vivint Catalunya. Però també va dirigit al públic més jove, com un missatge d’esperança i ànims que els més grans els hi ha volgut transmetre. D’altra banda, aquest documental és un homenatge per a MªDolors Duocastella, l’artista i actriu també coneguda com “la Suri”, un referent de la vida cultural a Terrassa, qui va deixar-nos uns dies després de realitzar la seva entrevista per al documental, fet que ha enfortit el compromís i responsabilitat amb el projecte per part de tot l’equip.

Durant els mesos d’abril a juny s’han fet les gravacions de les entrevistes a diverses poblacions de Catalunya. Ara s’ha obert un Verkami per poder finançar la postproducció d’aquest documental, amb aportacions que van des dels 2€ als 150€.