Presentació del Fòrum Gastronòmic 2015, el fòrum de l'arròs

17.000 m2 d'expositors, un 10% més que la última edició, i més de 500 marques representades i 50 empreses noves en un Fòrum que vol destacar la innovació i la identitat

S’ha presentat a l’Antiga Fàbrica Damm en un acte amb més de cent convidats, on s’ha pogut degustar diferents arrossos, elaborats pel cuiner Nandu Jubany, la 15a edició del Fòrum Gastronòmic, que se celebrarà els dies 15, 16 i 17 de novembre a Girona. Les intervencions de Frederic Segarra, director de comunicació d’Estrella Damm, Pep Palau, director del Fòrum Gastronòmic, Xavier Espasa, Director General de l’Agència Catalana de Turisme i del mateix cuiner que ha clausurat l’acte. Segons  paraules del director Pep Palau, “en aquesta edició hem volgut posar molt èmfasi a Girona i a la seva gastronomia”. I ha destacat que “el Fòrum és identitat, són valors, és innovació i és consolidació”.

Prova d’això són els 17.000 m2 d’expositors d’enguany, un 10% més que la última edició, i les més de 500 marques representades i 50 empreses noves. Aquesta edició, amb un marcat accent gironí i català, tornarà a oferir sessions de cuina en directe, tallers amb degustació, sessions especialitzades de pastisseria i vins, sessions de caire empresarial (Fòrum Empresa) a més de la fira, que compta ja amb un 95% del seu espai venut i on hi seran presents les millors empreses del sector.
 
Joan, Josep i Jordi Roca, Carlo Petrini, Regis Marcon, Sergio i Javier Torres, Jordi Cruz, Paco Pérez, Ángel León o Ricard Camarena són només un tastet del gran nivell que presenta la quinzena edició del Fòrum Gastronòmic, la cinquena que es fa a Girona i que es celebrarà durant els dies 15, 16 i 17 de novembre al Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona.
 
Un altre dels eixos centrals d’aquesta edició serà l’arròs. A més de ser el protagonista de moltes de les sessions de cuina en directe, com les de Kiko Moya, Nandu Jubany o Fina Puigdevall i Quim Casellas, entre d’altres, també té la seva pròpia zona dins del Fòrum: l’Espai Arròs on més de 15 cuiners elaboraran arrossos en directe i oferiran tastets i en el que també s’hi celebrarà un concurs popular d’arrossos, entre d’altres activitats. A banda, l’estand de Damm, esdevindrà durant els tres dies una autèntica “arrosseria” amb l’empordanès Marc Gascons al capdavant.
 
Pep Palau també ha volgut posar èmfasi en algunes sessions inèdites com per exemple la de Carlo Petrini, fundador i president de Slow Food, a duo amb Regis Marcon, el triestrellat xef francès, o la que duran a terme prestigiosos pastissers amb Fundació Alícia presentant una innovadora categorització científica per a la pastisseria i que s’emmarca en el Fòrum Dolç Pãstry Revolution. També ha destacat l’espectacular sessió del Fòrum Vi que Josep Roca oferirà a la Sala Cambra, una reinterpretació de la inoblidable “6 vins sentits” que es va fer al Fòrum Girona 2007.
 
Per últim, Xavier Espasa, Director General de l’Agència Catalana de Turisme, ha destacat el paper que el Fòrum té en la difusió de la gastronomia catalana i ha fet referència a la promoció que suposarà el fet que Catalunya sigui Regió Europea de Gastronomia 2016.
 
Les inscripcions per als tallers encara disponibles es poden realitzar a través de la web del Fòrum Girona. Els organitzadors preveuen, com en l’última edició, una ocupació del 100%.