Presentació dels Guanyadors dels Premis Enderrock

Aquest divendres es faran públics els grups i artistes premiats en la votació popular dels Premis Enderrock 2013, en les categories de pop-rock, cançó, folk, jazz i clàssica

La gala de lliurament dels premis se celebrarà el 7 de març al Teatre Municipal de Girona, amb les actuacions d’alguns dels guanyadors i un homenatge a Raimon i Pi de la Serra.
El proper divendres 22 de febrer, a les 12 h del migdia a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, es farà públic el resultat dels Premis Enderrock 2013 – Premis de la Música Catalana per votació popular, amb la presència de la majoria de nominats. El veredicte final és el fruit dels vots recollits a través del diari digital www.enderrock.cat, la plataforma musical de major audiència de l’escena catalana. Enguany la votació popular s’ha fet amb un estricte registre, i hi han participat més de 8.000 usuaris únics.
A l’acte d’aquest divendres també es lliuraran els reconeixements a la trajectòria de la indústria musical catalana a l’empresa de management i discogràfica independent Music Bus (10 anys), les sales Sidecar (30 anys) i Harlem Jazz Club (25 anys) de Barcelona, la promotora musical Concert Studio (15 anys) i el segell Columna Música (15 anys). A més, també es faran públics tant els presentadors encarregats de conduir la festa com els artistes que hi actuaran.
La gala de la quinzena edició dels Premis Enderrock se celebrarà el dijous 7 de març al Teatre Muncipal de Girona, i inclourà un homenatge pels 50 anys de carrera a Raimon i a Pi de la Serra. Per primera vegada aquests guardons es lliuraran de manera excepcional fora de la ciutat de Barcelona, coincidint amb el 20è aniversari de la revista. Aquests guardons anuals valoren els millors artistes, discos i cançons catalans de l’any tant per part de la crítica com de la votació popular. En només 15 dies ja s’han exhaurit totes les entrades posades a la venda per assistir al lliurament dels premis.
El mes de gener ja es va fer públic el veredicte dels Premis Enderrock 2013 per part de la crítica, que ha guardonat Roger Mas i la Cobla Sant Jordi (millor disc de l’any i millor disc de folk), Sílvia Pérez Cruz (millor artista de l’any), Mishima (millor disc de pop), Txarango (grup revelació), Quimi Portet (millor disc de cançó) i The New Raemon (millor disc català en altres llengües).