Presentació mundial al Teatre-Museu Dalí de Fantasia i Fantasia 2000 de Disney en Blu-ray

Exposició sobre la col·laboració de Dalí i Disney per a la realització de Destino

El Teatre-Museu Dalí de Figueres va ser escenari ahir a la nit de la presentació mundial de les pel·lícules Fantasia i Fantasia 2000 de Disney, que estaran disponibles per primera vegada en tecnologia Blu-ray a partir del 9 de febrer de 2011. Així mateix, es va projectar el curtmetratge Destino, produït L’any 2003 a partir dels dissenys que va realitzar Salvador Dalí per encàrrec de Walt Disney L’any 1946.

Amb motiu D’aquesta presentació mundial, la Fundació Dalí ha organitzat una mostra de petit format, a la Sala dels dibuixos, amb fons de la Fundació Dalí que il·lustren la intensa col·laboració entre els dos grans artistes per a la realització de Destino. A la mostra es projecta permanentment el curt Destino i s’hi exposen 27 peces: un oli, una aquarel·la, 15 dibuixos preparatoris, ?10 són inèdits’, i 9 fotografies de Dalí en el procés de creació D’aquest material, del matrimoni Disney a Portlligat L’any 1957, i dels Dalí a Burbank (Califòrnia). També s’ha editat un fulletó divulgatiu adreçat a tots els públics sobre els continguts D’aquesta exposició.

Fantasia, 1940

Un llargmetratge D’animació D’avantguarda totalment en línia amb el surrealisme oníric i màgic de Dalí, coincidint amb L’època en què el pintor empordanès es va traslladar als Estats Units. Fantasia mostra un Walt Disney agosarat i innovador en el període D’entreguerres, i evoca la infància a Marceline, el poble natal de Disney, símbol D’una Amèrica idíl·lica i enyorada.

Destino, 1946

Aquest curtmetratge de 7 minuts, que va ser nominat als Òscar, és el resultat de la col·laboració entre els Estudis Disney i Salvador Dalí. Com que no es preveia que el projecte fos un èxit, la factoria va haver de renunciar a la seva realització fins que, a L’any 2003, un nebot del fundador, Roy Disney, el va recuperar i, com un repte personal, va crear el curt a partir del material que es conservava als estudis Disney i a la Fundació Dalí.

L’exposició Dalí + Disney = Destino es podrà veure des del 5 de novembre de 2010 fins al 8 de maig de 2011 a la Sala dels dibuixos del Teatre-Museu de Figueres.

Etiquetes: