Presentada la 2ª edició del Festival Internacional de Mapping

Fins el 20 d’abril està oberta la inscripció al Concurs Internacional de Mapping de Girona

Del 30 de juliol al 2 d’agost se celebra la II edició del Festival Internacional de Mapping de Girona (FIMG). Durant quatre dies, la ciutat de Girona es transformarà en el referent internacional del mapping. El FIMG pretén aglutinar artistes i professionals del sector amb l’objectiu de mostrar l’alt nivell artístic de la disciplina. Un festival obert a tothom que entrellaça el valor cultural de Girona i la creació contemporània mitjançant la innovació i les arts audiovisuals.

Igual que en la passada edició, el FIMG 2015 manté la seva estructura: del divendres 31 de juliol al diumenge 2 d’agost, se celebra el Concurs Internacional de Mapping, amb les projeccions en algunes de les façanes més representatives de la ciutat de les propostes artístiques finalistes, i del dijous 30 de juliol al dissabte 1 d’agost se celebra el I Congrés Internacional de Mapping, un espai de diàleg i reflexió dedicat a professionals del sector.

La temàtica de FIMG 2015: les contradiccions
Com a novetat, el FIMG incorpora una temàtica per cada edició. Per aquest 2015 el tema central del festival seran les contradiccions. L’objectiu és el d’estimular projectes que explorin possibles escenaris al voltant del tema, així com suggerir un marc per a la reflexió artística i cultural.

Una nova categoria al concurs: micronapping
La nova edició del festival amplia el nombre d’espais i obres creant un itinerari per la ciutat a través d’edificis del patrimoni històric i contemporani. La porta dels Apòstols de la Catedral de Girona i el Pont de Pedra seran escenaris de projectes comissariats pel festival que es repetiran tots els dies del festival i comptaran amb una forta presència d’autoria catalana.

El Concurs Internacional de Mapping incorpora una nova categoria, la de micromapping, destinada a espais interiors (com vestíbuls d’hotels i museus, aparadors o botigues) de mides reduïdes, i incorpora dos premis de votació popular.

Concurs Internacional de Mapping (31 juliol – 2 agost)

Des d’avui i fins el 20 d’abril està oberta la inscripció al Concurs Internacional de Mapping. La convocatòria té quatre categories: professional, destinada a artistes i professionals d’arts visuals, musicals i plàstiques, no exclusivament de mapping; amateur, destinada a tothom qui vulgui fer la primera incursió en el món del mapping; micromapping, nova categoria a concurs destinat a espais interiors de mida reduïda i educativa, destinada a escoles i instituts gironins.
Els espais del concurs seran la façana de l’Ajuntament de Girona, la de la Casa Pastors i la dels Jutjats en categoria professional; la façana de l’edifici del Pont d’en Gómez en categoria amateur; la de l’edifici de Les Àligues (Sant Domènec) en categoria educativa i diferents espais en categoria micromapping. Cada categoria té dos premis, que van dels 12.000 euros pel 1r premi de categoria professional fins als 500 euros del 2n premi escolar. Els premis seran atorgats per un jurat. Com a novetat, FIMG 2015 introdueix dos premis populars que concedeix el públic: Premi façana del públic (1.000 euros) i Premi micromapping del públic (500 euros).
L’originalitat, la innovació, l’estil visual i musical, la viabilitat econòmica i logística de la proposta i la vinculació amb l’edifici són els criteris que el jurat tindrà en compte.
Tothom qui vulgui participar s’haurà d’inscriure a www.fimg.cat.

Congrés Internacional de Mapping (30 juliol – 1 agost)
Del dijous 30 de juliol al dissabte 1 d’agost Girona acollirà el I Congrés Internacional de Mapping, un espai on confluiran els millors professionals a nivell europeu amb l’objectiu de convertir Girona en un HUB i referent mundial de la disciplina. Un espai on artistes, programadors i professionals, així com empreses tecnològiques podran debatre i reflexionar sobre la indústria del mapping. Properament s’anunciaran els continguts del Congrés.

Xavi Bové, el director artístic, s’ha unit a l’equip de FIMG 2015 per vetllar per la qualitat dels continguts i per programar el I Congrés Internacional de Mapping.

El Festival de Mapping de Girona és una iniciativa de l’Ajuntament de Girona amb la col·laboració de BLOOM.

 

Etiquetes:
, ,