Presentada la programació de la tercera edició de l’Hostal Càntut

Comptarà amb les actuacions de Germà Negre, Pep Gimeno Botifarra, Lo Barber i Carles Belda, Betzuca, i un Sopar de cantadors i cantadores

Redacció.- El projecte Càntut. Cançons de tradició oral presenta tota la programació de la tercera edició de l’Hostal Càntut, que comptarà amb les actuacions de Germà Negre, Pep Gimeno Botifarra, Lo Barber i Carles Belda, Betzuca, i un Sopar de cantadors i cantadores dinamitzat per Gemma Pla. Amb l’objectiu de recuperar la vella pràctica de cantar en comunitat en hostals i tavernes, els artistes interpretaran peces populars i tradicionals combinades amb el seu propi repertori en format acústic, fugint del seu format habitual de concert. Els sopars per cantar de l’Hostal Càntut, que enguany s’emmarquen en la celebració dels 100 anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, tindran lloc els dies 6, 7, 8, 13, 14 i 15 de juliol a la terrassa del Restaurant Can Selvatà de Cornellà del Terri. Les entrades es posaran a la venda a aquest divendres 13 de maig a partir de la 1 del migdia en aquest enllaç.

El tret de sortida de l’Hostal Càntut anirà a càrrec de Lo Barber i Carles Belda (dimecres 7 de juliol), duet creat especialment per a l’ocasió que repassarà el repertori de taverna, amb garrotins i cançons d’un costat i altre del Mediterrani. Residents i coorganitzadors de l’esdeveniment, el grup banyolí Germà Negre (dijous 7 i dijous 14 de juliol) tornarà per tercer any consecutiu amb la seva reivindicació festiva del repertori tradicional. La primera setmana acabarà amb el tradicional Sopar de cantadors i cantadores (divendres 8 de juliol), dinamitzat per la professora i cantant Gemma Pla. Acompanyades d’un violí i un acordió diatònic, el duet Betzuca (dimecres 13 de juliol) serà l’encarregat de començar la segona setmana de l’Hostal Càntut, amb un repertori basat en la música que es ballava antigament als pobles dels Pirineus. Finalment, i després del segon dijous amb Germà Negre, la tercera edició culminarà amb l’actuació de Pep Gimeno Botifarra (divendres 15 de juliol), un dels grans fenòmens de la música tradicional valenciana, que desgranarà jotes, fandangos, cants de batre, havaneres i romanços acompanyat del guitarrista Miquel Pérez.