Presenten Els tapissos de Joan Miró. Del fil al món

És un documental sobre els grans tapissos de l'artista

Redacció.- S’ha presentat a la Fundació Joan Miró l’audiovisual Els tapissos de Joan Miró. Del fil al món. Elisa Durán, directora general adjunta de la Fundació ”la Caixa”, i Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró, han presentat la nova etapa de col·laboració entre totes dues institucions per difondre la cultura a través de la col·lecció de la Fundació Joan Miró i dels seus projectes expositius i de recerca.

Els tapissos de Joan Miró. Del fil al món és un documental sobre els grans tapissos de Miró que pren com a punt de partida la restauració del Tapís de la Fundació ”la Caixa”, que es va dur a terme entre el març i l’abril del 2022. Es tracta del primer dels tres projectes audiovisuals fruit de la nova etapa de col·laboració entre totes dues institucions per continuar apropant la cultura al públic més ampli possible, ara també en el món digital a través de la plataforma CaixaForum+. El film, desenvolupat per la productora BAS sota la direcció d’Anna Sanmartí, segueix el projecte de recerca, en què col·laboren totes dues fundacions, per aprofundir en la conservació d’aquestes obres emblemàtiques que Miró va materialitzar amb l’ajuda de Josep Royo.

CaixaForum+ estrenarà aquest dimecres el documental. Durant la primera meitat del 2023, veuran la llum dues noves produccions obra de totes dues institucions al canal que la Fundació Joan Miró té dins la plataforma de la Fundació ”la Caixa”. D’una banda, Miró íntim, un film dirigit per Meritxell Colell i Jordi Morató que s’endinsa en la faceta més personal de l’artista a partir de les col·leccions d’obra que va crear per a la seva família, que són els fonaments de la col·lecció que preserva la Fundació Joan Miró. De l’altra, una sèrie documental dirigida per Niccolò Bruna que segueix el trasllat de l’arxiu de la Fundació Joan Miró des dels espais de l’ampliació dissenyats per Jaume Freixa fins als espais originals ideats per Miró i Sert.