El prestigiós certamen internacional de dansa clàssica Grand Audition torna a Sant Cugat per convocar una de les seves audicions

Redacció.- Grand Audition és un dels principals concursos internacionals de dansa clàssica de tot el món, i de nou recala a Sant Cugat per establir una de les seves audicions destinada a descobrir el talent de professionals de la dansa i estudiants ja graduats.
La cita tindrà lloc durant dos dies consecutius de la setmana vinent, els dies 4 i 5 de febrer, al Teatre Auditori de Sant Cugat. Durant 48 hores, grups de 48 ballarins (alhora repartits en grups de 12) competiran per arribar al grup final, en el qual cadascun defensarà un solo amb el qual demostrar el seu talent i guanyar la atenció dels directors de companyies d’Europa, Estats Units i Rússia presents en l’esdeveniment.
Grand Audition compleix cinc anys, i repeteix la seva cita a Sant Cugat del Vallès connectant el talent dels ballarins amb els directors de les principals companyies del món del clàssic. La importància de la cita queda clara nomes tenint en compte que per l’escenari del Teatre-Auditori competiran centenars de candidats de 37 nacionalitats diferents.
Alguns dels directors artístics i representants de l’Audició de BCN-Sant Cugat seran Aaron S. Watkin (Semperoper Ballett), David Nixon (Northern Ballet), Madeleine Onne (Opera Baletti, Finnish National Ballet) o Ashley Wheater (Joffrey Ballet).
L’orígen de Grand Audition
Fundat l’any 2016 per l’anglès David Makhateli -ex ballarí principal del Royal Ballet School- i la seva dona, Grand Audition sorgeix de la idea de concentrar diverses audicions en una de sola, amb els avantatges que suposa per tots els involucrats a nivell de desplaçament, pressupost, temps i disponibilitat. Per què organitzar diverses convocatòries quan les pots concentrar en només unes quantes seus escollides de tot el món, amb la presència de diverses companyies de renom internacionaL’
En aquest cinc anys ha esdevingut un dels principals esdeveniment de la captació de talent del món del clàssic a nivell internacional.