Primer cap de setmana del Girona A Capella Festival

El festival, que coincideix amb l'exposició Girona, Temps de Flors, ofereix concerts de formacions de primer ordre

Del 9 al 17 de maig té lloc la quarta edició de Girona A Capella Festival, que porta a la plaça de la Independència, a l’Auditori de Girona, a la Casa de Cultura i a l’Espai Marfà, algunes de les formacions referents a àmbit internacional de la música expressada només amb la veu.

El festival, que coincideix amb l’exposició Girona, Temps de Flors, ofereix concerts de formacions de primer ordre com els alemanys SLIXS, que a banda de l’actuació oferiran un taller de veu i percussió corporal o els catalans The Hanfris Quartet, una de les millors formacions europees del gènere babershop, que torna a actuar després de l’èxit de l’any passat. També cal destacar el xou dels In Crescendo, que s’han donat a conèixer al concurs televisiu “Oh Happy Day” i que des d’aleshores no han parat de lluir repertori.

El festival Girona A Capella s’ha posicionat ja dins el calendari dels esdeveniments del sud d’Europa i ha situat Girona, ciutat de festivals, dins el circuit europeu a capella que ja és parada imprescindible en les gires europees de les principals formacions del gènere. L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat la proposta “exquisida” del festival, un esdeveniment que ha qualificat “de primer nivell, genuí i únic que ja s’ha convertit en la banda sonora indispensable de la primavera gironina”. A l’acte de presentació l’han acompanyat el vicepresident i diputat de Cooperació Local, Cultural i d’Acció Social de la Diputació de Girona, Xavier Soy, i el director del festival, Pau Marquès, que ha destacat la gran varietat i oferta de grups que acull el festival.

Girona A Capella pretén ser, també, una plataforma per a formacions emergents del gènere, sobretot de casa nostra, que es programaran juntament amb formacions de referència internacional.