Primera edició del NEU! PRO per a creadors de la indústria musical

La programació inclourà ponències, taules rodones, showcases i retransmissions de podcast en directe

Redacció.- La primera edició del NEU! PRO és la principal novetat del festival NEU! d’aquest any. El NEU! PRO, que se celebrarà el 27 de gener al Centre Cultural la Mercè de Girona, en l’últim cap de setmana del festival, és un espai de trobada per a creadors i professionals de la indústria musical. La programació inclourà ponències, taules rodones, showcases i retransmissions de podcast en directe, a més del concert d’Amaia Miranda, ja anunciat, que se celebrarà a l’Auditori de la Mercè. La cloenda de la jornada es traslladarà a l’Auditori de Girona amb l’actuació d’Ernest Crusats, exlíder de La Iaia, en el seu debut en solitari, amb la presentació de La font gelada.

El NEU! PRO, que es vol centrar en el perfil musical del festival, pretén ser un punt de trobada tant per la indústria musical com per creadors doncs ‘sense artistes no hi ha indústria’, afirmen els organitzadors. La inscripció és gratuïta i ja està oberta al web del Festival www.neuhome.org

 

Activitats de la primera edició del NEU! PRO:

GUZZU – Web3: La Revolució Serà Tokenitzada?
GUZZU és una plataforma web3 que té per objectiu portar el Digital Merchandising a la indústria de la música a través d’NFTs. Una start-up de Barcelona nascuda el febrer de 2022 i fundada per Frankie Pizá i Arnau Sabaté, ambdós amb una llarga trajectòria en la indústria de la música, havent passat per càrrecs de responsabilitat en top players com Primavera Sound, Discogs, Red Bull Music Academy, Jägermusic, Sinnamon Records, etc.

VIDA FOR MUSICIANS. Presentat per Dani Poveda, director del Vida Festival
Vida for Musicians (V4M) és el centre creatiu del VIDA perquè músics i artistes de diferents disciplines puguin desenvolupar projectes d’experimentació i crear sinergies artístiques. V4M és també un canal de streaming de generació de continguts per promoció musical i cultural. Totes aquestes novetats seran presentades pel director del Vida Festival, Dani Poveda. 

Producció musical, amb SHB (Productor de Morad, Bad Gyal o Neny Jr)
SHB és un jove productor establert a Barcelona que va iniciar la seva carrera musical al 2015 enfocant-se en el hip-hop. Des d’aleshores, ha produït cançons per artistes com Morad, Benny Jr, Bad Gyal, JuL o Eladio Carrión entre d’altres, amb les que ha aconseguit discs d’or, platí i diamant. Compartirà les seves experiències i ens aproparà a la seva forma de treball amb la deconstrucció d’una de les seves produccions.
– Presenta i modera el periodista i crític musical Javier Bánquez, professor d’Història de la Música moderna a l’Escola EUMES.
Sessió en col·laboració amb EUMES – Escola de Producció Musical.

Podcast Simpatía por la industria musical, amb Carlos Galán (CEO Fundador de Subterfuge Records): Entrevista a Santi Carrillo, director editorial de Rock de Lux.
El NEU! PRO acollirà en directe aquest podcast de referència estatal amb la participació de dues persones clau de la indústria musical del nostre país. Santi Carrillo, director editorial de Rock De Lux, serà entrevistat per Carlos Galán, director del programa i CEO Fundador de Subterfuge Records. Un programa en format d’entrevista que no pretén ser nostàlgic sinó contraposar punts de vista, experiència i perspectives de futur dins l’apassionant negoci de la música.

El DIY o l’auto-gestió, amb Cala Vento i Rufus T. Firefly. Presenta i modera: Joan Luna, cap de redacció de Mondo Sonoro.    
Tindrem l’oportunitat de conèixer en primera persona l’experiència en el món de l’autogestió  discogràfica de dues de les bandes nacionals de referència. La Jul i en Víctor, del grup Rufus T. Firefly i en Joan i l’Aleix de Cala Vento conversaran en un format distès amb Joan Luna, cap de redacció de la revista Mondo Sonoro, sobre aspectes relacionats amb el seus inicis i evolució en l’autogestió, pros i contres, entre d’altres.

18h. Concert d’Amaia Miranda a l’Auditori de La Mercè (gratuït)
Presentació de Cuando se nos mueren los amores. El disc debut de la guitarrista i compositora basca és un manifest artístic que reivindica la força de la cançó despullada i la bellesa del que és quelcom autèntic i imperfecte.

20h. Concert d’Ernest Crusats (La Iaia) a l’Auditori de Girona
Estrena a Girona del disc: La font gelada. Cinc anys després de Tornar a ser u, darrer disc de La iaia, el seu líder, Ernest Crusats, inicia la seva carrera en solitari amb La font gelada.