La primera edició dels Premis Enderrock de la Música Balear se celebrarà el pròxim dimecres 28 de novembre

La gala conduïda per Ann Perelló i Cris Juanico tindrà les actuacions de Maria del Mar Bonet, Joan Bibiloni, Da Souza, Anna Ferrer, Jansky i Anegats

Redacció.- El pròxim dimecres 28 de novembre, a partir de les 20h, tindrà lloc al Teatre Xesc Forteza de Palma la primera gala de lliurament dels Premis Enderrock de la Música Balear. A l’acte es farà lliurament d’un total de 16 guardons, dividits en les categories de premis de la crítica i premis de la votació popular. La festa de la música balear serà conduïna per l’actriu Ann Perelló i el músic Cris Juanico.
Els candidats són tots els projectes d’artistes balears realitzats al llarg del darrer curs en les categories de pop-rock, urbanes, cançó d’autor, folk, jazz i clàssica.
Premis Especials
Quan fa 50 anys de la seva posada en escena, el cantautor palmesà Joan Ramon Bonet serà reconegut amb el PREMI ENDERROCK D’HONOR DE LA MÚSICA BALEAR com a primer referent illenc de la Nova Cançó que es va integrar a Els Setze Jutges i va avalar l’inici musical de la seva germana, Maria del Mar Bonet.
El PREMI ENDERROCK A LA TRAJECTÒRIA DE LA MÚSICA BALEAR serà per al guitarrista, cantant, productor i compositor manacorí Joan Bibiloni, després de mig segle dedicat a la música, considerat l’artista illenc de música pop de major projecció nacional i internacional.
Enderrock també ha concedit el PREMI ESPECIAL DEL JURAT a l’obra conjunta del pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista català Juan Gómez ‘Chicuelo’, materialitzada en la gira i el projecte Conexión (Taller de Músics).
Premis de la Crítica
La revista Enderrock va fer públics els Premis Enderrock de la Crítica seleccionats a partir de la votació d’una quinzena de periodistes musicals i professionals de la indústria musical.
El quintet mallorquí Da Souza ha estat guardonat amb el PREMI ENDERROCK DE LA CRÍTICA A MILLOR DISC DE L’ANY DE LA MÚSICA BALEAR per Futbol d’avantguarda (Famèlic, 2018).
El quartet de Palma Salvatge Cor ha rebut el PREMI ENDERROCK DE LA CRÍTICA A MILLOR DISC REVELACIÓ DE LA MÚSICA BALEAR per Hi ha gent que entra dins la teva ànima i ja no en sortirà mai més (DiscMedi, 2018).
Premis de Votació Popular
Al llarg de la gala es desvetllaran els guanyadors dels PREMIS ENDERROCK PER VOTACIÓ POPULAR, un cop tancada la segona volta de votació amb un total de 5.841 vots a través d’enderrock.cat. Després de la primera volta de nominacions, els artistes amb més nominacions van ser Xanguito (5 categories), OR i Suasi (3) i Anegats (2).