Primera edició de l'Urban District Art Festival (UDAF)

L’UDAF, el nou festival de cultura contemporània en el marc de l'Open Day de Poblenou Urban District, serà la primera gran activitat participativa de la superilla

Redacció.- Poblenou Urban District i la galeria La Plataforma organitzen i comissarien, en el marc de l’Open Day, l’Urban District Art Festival (UDAF), un festival de cultura contemporània multidisciplinar, que serà la primera gran activitat cultural participativa que es desenvoluparà al voltant de la coneguda superilla del Poblenou (carrer Almogàvers entre els carrers Badajoz i Ciutat de Granada). L’UDAF, un festival que neix amb voluntat de créixer any rere any fins a consolidar-se com a primer esdeveniment cultural multidisciplinar als carrers de Poblenou, està dividit per zones amb propostes gratuïtes per a tots els públics: A l’ART ZONE hi haurà intervencions d’art mural a càrrec de Inocuo i Harpö, mercat d’art amb presència containers marítims amb obres de diferents galeries d’art, instal·lacions de vídeo i una escultura interactiva dissenyada digitalment i fabricada amb tècniques d’impressió 3D i tall làser. A la MAKER ZONE hi haurà tallers per a nens/es relacionats amb l’art digital i interactiu, i amb un espai lúdico-esportiu dedicat a l’skate. A la MUSIC ZONE se celebraran concerts i DJ sessions durant tot el dia, amb 13 hores ininterrompudes de música. I, finalment, la GASTRO ZONE s’oferiran diferents opcions culinàries.
L’Open Day és una iniciativa de Poblenou Urban District que durant una jornada de portes obertes convida a conèixer alguns dels espais i projectes més emblemàtics del districte de l’art i la creativitat de Barcelona. La cita tindrà lloc el 6 de maig, de 12h a 22h, a més de 70 espais culturals i comercials del Poblenou.
Galeries d’art, centres de creació, estudis d’artistes, agències de publicitat, productores audiovisuals, showrooms, espais gastronòmics, botigues, cocteleries, hotels i restaurants se sumen a aquesta nova proposta de Poblenou Urban District, oferint una programació amb una gran quantitat d’activitats gratuïtes i promocions especials, amb la creativitat com a fil conductor i organitzades en exclusiva per aquesta ocasió especial.
Més de 70 espais s’han afegit a aquesta proposta que presenta més de 100 activitats, de les que més de la meitat són de caràcter cultural com exposicions d’art, tallers, música en directe, performances i activitats lúdiques per a totes les edats, així com propostes gastronòmiques com tasts i degustacions. Durant aquest dia també es faran promocions especials a alguns comerços.
Durant l’Open Day, Poblenou Urban District també organitzarà un conjunt d’esdeveniments com el Makerspaces Circuit i, d’altra banda, també tindrà lloc la segona edició del Independent Festival Barcelona Coffee, organitzat per membres de Poblenou Urban District. L’Open Day es realitza gràcies a la participació activa de la comunitat creativa associada a Poblenou Urban District i compta amb el patrocini de San Miguel i la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.