Primeres confirmacions de la 15ena edició del Festival IN-SOMNI 2018

Zoo, Eli Paperboy Reed, Marky Ramone, Joana Serrat, Goulamas'k i Hellolisa, entre els primers noms ja confirmats

Redacció.- Ja està en marxa la quinzena edició del Festival IN-SOMNI. L’organització presenta els primers noms del cartell. Però compte, perquè seran molts més en uns mesos! I és que és una edició per celebrar-ho, per obrir de nou bé els ulls i orelles i recordar les eclèctiques virtuts d’aquest festival pioner, encara que ara per ara la seva programació hagi fet un cert gir estilístic i estigui centrada més en el rock. De 2007 a 2011 aquest va ser un festival “itinerant”, que celebrava quatre edicions: Barcelona, ​​Girona, Tarragona i Lleida. De fet, el festival vol fer un homenatge als grups i els diferents estils musicals que ha passat pel festival en tots aquests anys. Per això, el cartell comptarà de nou amb estils i artistes que ara per ara no estan tan presents en els seus escenaris. Aviat, del 7 al 10 de juny, serà hora de l’In-Somni, i volem celebrar molts anys més amb vosaltres!
Artistes internacionals confirmats:
– ELI PAPERBOY REED (USA): Presenta nou disc “Eli & The True Lovers”. Des que fa deu anys debutà als escenaris, la combinació de Reed amb importants veus del soul, i la sensibilitat pop com a compositor i cantant ha sacsejat un ampli sector musical. I aquest el va saber recompensar amb concerts per tot el món. Les discogràfiques se’l disputaren i començà a editar àlbums com “Come and Get it” (2010) i “Nights Like This” (2014) que arrasaren, col·locant, a més, cançons a pel·lícules i espots. Ara brillarà de nou, al mateix temps que, humil i proper, continuarà cantant pels cinc continents.
– MARKY RAMONE (USA): Dir MARKY RAMONE és dir Ramones. És dir llegenda viva del punk del mític club de Nova York CBGB, al Manhattan dels ’70s. I sí, ara estan de moda els grups de versions… Però això no té res a veure amb Marky i la seva banda -en l’última gira portava Ken Stringfellow dels The Posies com a cantant!). Marky sempre és garantia de qualitat, diversió, punk accelerat i pogo! Tal com diu: “Sense els Ramones tot hauria estat menys transgressor i la música més mediocre”.
– HELLOLISA (França): La banda d’indie HelloLisa (Colliure. Catalunya Nord-França). Són capaços de crear tot un món de cançons pop preciosistes. Una de les bandes que ben bé poden abanderar el nou pop gal. Propers a formacions com Belle & Sebastian o Teenage Fanclub o Motorama, amb dues o fins i tot tres veus a les seves files. Tres referències al mercat, tot mini Lps, i amb un “Sinking Ships” amb el que estan atraient més atenció mediàtica i de programadors. Un autèntic diamant en brut que cada dia brilla més!
– GOULAMAS’K (França): Goulamas’k és un grup de música de ska i rock occità originari de Puègserguièr, un poble a prop de Béziers. Dalt de l’escenari són un autèntic “twister” de música, so i ball. Una festa en tota regla, que es desferma encara més degut a les seves cançons extretes de la música popular i que reivindiquen la seva convicció de pertànyer a terra catalana. Són d’aquí i d’allà, com la seva música.
Artistes nacionals confirmats:
– ZOO (Gandia, València): ZOO vindran per celebrar la 15ena edició del festival, i això farà la visita més especial encara! Amb un segon disc, “Raval”, Zoo posen llum sobre la perifèria de la història. Les cançons de l’àlbum estan molt ben cuidades i estudiades per tal que funcionin en tots els aspectes. I no només per a la festa, sobretot per fer-nos pensar. La cançó “La mestra” va ser escollida com la millor del 2017, pel Premi Cerverí. I és que el grup de Pancho, Arnau, Marcos, Natxo i Hector és musicalment un dels grups més importants a Catalunya, però ho són especialment pel seu discurs i posicionament social.
– JOANA SERRAT (Catalunya): Presenta nou disc, “Dripping Springs” (2017), on desplega una sensibilitat i una emoció envejables. I ho fa amb una veu que envolta i un so americana que et trasllada lluny d’aquí. La Joana escriu cançons a partir d’una recerca d’una sonoritat personal i troba la seva inspiració en artistes com PJ Harvey, Patti Smith o Bob Dylan. Una artista de repercussió internacional que ja ha participat en festivals nacionals i internacionals (Primavera Sound o l’Americana Fest de Nashville, entre d’altres). I, sens dubte, una de les veus més importants i extrapolables de l’escena musical del nostre país.