Proclamats els guanyadors del 2n Concurs d'animacions per la pau

La Fundació per la Pau els ha donat a conèixer coincidint amb el Dia Internacional de L'Animació

?No esperis, actua!?, ?Without arms a safer worlD’, i ?La teua defensa és la paraula?, animacions guanyadores de les tres categories del concurs.
Coincidint amb el Dia Internacional de L’Animació (28 d’octubre), la Fundació per la Pau de Barcelona ha realitzat L’acte públic de lliurament de premis del 2n Concurs D’Animacions per la Pau. Aquesta nova edició del concurs s’ha convocat sota el lema ?Sense Armes, un món més segur?.

Durant L’acte es van projectar les quinze pel·lícules seleccionades com a finalistes i es van lliurar els premis a les guanyadores de les diferents categories ?Curtmetratge sènior, Spot sènior i Curtmetratge júnior?. A més, els assistents van poder votar per escollir L’animació guanyadora del Premi del Públic.

Els guanyadors del 2n Concurs D’Animacions per la Pau són:

“No esperis, actua! en la categoria de Curtmetratge júnior, de L’alumnat de 5è de primària del Ceip Els Costerets, de Catalunya. El jurat n?ha valorat la seva senzilla lucidesa, aconseguida treballant en equip durant la seva realització a L’aula.

“Without arms, a safer world”, en la categoria de Curtmetratge sènior, D’Alice Brooke-Smith (Anglaterra), Jimmy McGilChrist (Austràlia) i Martin Kaumanns (Alemanya). El jurat L’ha escollit per la seva capacitat de convidar a la reflexió sobre la violència cultural, des de L’autocrítica i el bon humor.

“La teua defensa és la paraula”, en la categoria D’Spot sènior, de Belén Marmaneu, Luís Gomáriz, Paula Pérez i de Lanuza, Sandra Ortuño, Sara Requena i Víctor Gil, del País Valencià. El jurat L’ha votat per la seva vàlua artística i la seva capacitat de convidar simultàniament a la reflexió i a L’acció.

La Fundació per la Pau, convoca el Concurs D’Animacions per la Pau amb els objectius principals de fomentar la creació D’animacions digitals a favor de la cultura de pau per augmentar el vincle de la comunitat artística amb el foment i la sensibilització per la pau; i crear un fons permanent de pel·lícules animades que estigui a la disposició de persones i entitats que promoguin els valors propis de la Cultura de Pau.

Precisament amb les quinze animacions finalistes de la segona edició del Concurs, s’editarà un DVD que es posarà a la venda, tal i com ja es va fer a la primera edició.

A més es poden trobar totes les animacions finalistes a la web del Concurs D’Animacions per la Pau.