Prorroguen les funcions de L’espectacle 'Exitus' de Titzina Teatro a La Villarroel

El muntatge es podrà veure durant el cap de setmana de la Mercè

Titzina Teatro dóna nom a la companyia teatral que agrupa tres obres D’èxit de públic i premsa del panorama teatral del nostre país. En els seus primers deu anys de vida han estrenat ‘Folie a Deux | Sueños de psiquiátrico’ (2002), ‘Entrañas’ (2005) i ‘Exitus’ (2009).

Al gener de 2009 van estrenar la seva tercera obra: ‘Exitus’, escrita, dirigida i interpretada per Diego Lorca i Pako Merino i que al setembre s’estrena a Barcelona. L’última creació de Titzina representa una composició de la qualitat i el compromís de la companyia, que aquest 2011 compleix 10 anys de trajectòria. Des de la seva estrena, ‘Exitus’ ha realitzat 170 actuacions en gira entre Espanya i Portugal.

Després de guanyar amb les seves anteriors creacions nombrosos premis nacionals, realitzar més de 200 funcions amb cada espectacle i passar pels festivals de teatre més importants, amb ‘Exitus’ tornen a recórrer els escenaris amb una nova història i s’atreveixen (com en els seus anteriors treballs) a tocar un tema com la mort. ‘Exitus’ presenta múltiples personatges, tots ells interpretats per Diego Lorca i Pako Merino, fundadors de la companyia i creadors del muntatge. Els personatges i les escenes es succeeixen de manera dinàmica, poètica i amb un estil tragicòmic. Un espectacle que a L’igual que tots els treballs de Titzina té el suport de la crítica, el públic i promet no deixar a L’espectador indiferent.

‘Exitus’ ens presenta a varis personatges: un funerari, un home en busca de feina, un directiu D’un laboratori farmacèutic i un advocat, que enteranyinen les seves vides sense que ells mateixos siguin conscients del destí comú que els uneix. Quatre persones que afronten la mort des de punts de vista tan diversos com el D’una professió, una tragèdia o un acte irreversible de la vida.

Titzina Teatro va ser fundada al 2001 per Diego Lorca i Pako Merino. Després D’estudiar i treballar durant varis anys a companyies espanyoles, es varen conèixer al 1999 a la prestigiosa Escola Internacional de Teatre Jacques Lecoq de París. És a través de la pedagogia D’aquesta escola formadora D’actors i directors de cinema i teatre, que els dos comencen a definir conjuntament el seu propi estil teatral. Titzina ha editat recentment amb la revista Artez un llibre amb les seves tres obres ‘Folie a Deux – Sueños de Psiquiátrico’, ‘Entrañas’ i ‘Éxitus’.

Titzina Teatro impulsa un teatre de creació, partint de la investigació prèvia. La recerca dels mecanismes creadors del riure o L’emoció, un tractament poètic i el joc dels actors, són els motors amb els que la companyia marca el seu acte escènic. Fan un teatre poètic on el gest, la plasticitat corporal i la imatge juguen un paper predominant sobre la paraula.