Pulso, la darrera creació d’Atempo circ, arriba a la Vela de l’Estruch

És un espectacle multidisciplinari que sorgeix a partir de l'encreuament del circ, el teatre, el cabaret i la dansa

Redacció.- El proper divendres 31 de març a les 21.00h arriba a la Vela de l’Estruch la darrera creació d’Atempo Circ, Pulso. El nou projecte de la companyia neix de la trobada del circ amb la música, bastint així un sorprenent univers d’imatges, moviments i sons. A Pulso, inclouen noves tècniques com l’equilibri sobre ampolles, la roda cyr volant i el dance-trapèz amb counterbalance. La composició i interpretació de la banda sonora del muntatge la posa la banda Marasma Zibra, que ha col·laborat estretament amb Atempo Circ en aquest projecte de creació 2016-17.
Pulso és un espectacle multidisciplinari que sorgeix a partir de l’encreuament del circ, el teatre, el cabaret i la dansa, amb referents cinematogràfics propers als universos creatius de directors com David Lynch o Quentin Tarantino. La poderosa confluència d’imatge, poesia, violència, bellesa i humor, així com l’aguda i irònica visió del món que les obres d’aquests directors transparenten, animen aquesta realització artística en l’espectacle que Atempo Circ proposa. Pulso desenvolupa sobre l’escena un particular espai de tensions i atmosferes carregades d’ironia, poesia, moviment i bellesa plàstica, presentant un repertori de personatges que sorgeixen a partir de la desconstrucció imatges, accions i situacions associades a conceptes i arquetips de poder i gènere, en un joc de rols circenses, teatrals i coreogràfics en constant canvi.
A les propostes d’Atempo Circ conflueixen molts referents que esdevenen la base per la recerca d’un llenguatge d’un alt nivell circense, molt energètic, poètic i visual. La companyia va néixer a Barcelona l’any 2009 interessada en desenvolupar el llenguatge artístic circense en relació amb altres arts del moviment i l’escena. Des de la seva creació ha rebut, entre d’altres, el premi Aplaudiment – FAD Sebastià Gasch 2009 a la creació emergent i el premi al Millor Espectacle del Festival Umore Azoka (Biscaia) el 2010
Assaig obert de Pulso, una de les propostes pedagògiques de l’Estruch
L’Estruch, com a fàbrica de creació, programa diverses propostes pedagògiques que pretenen apropar l’art contemporani als infants i joves a partir de l’observció, l’anàlisi i la participació d’estudiants en projectes artístics que s’estan desenvolupant en la programació de temporada. D’aquesta manera, també se’ls anima a qüestionar-se les idees preconcebudes sobre els conceptes d’artista, creació i art contemporani.
Entre aquesta propostes pedagògiques, s’hi troben els assajos oberts, on els estudiants poden viure de primera mà l’estat en que est troben els processos de creació, i gaudeixen de fragments de l’espectacle. El proper dimecres 29 de març de 18.00h a 19.00h alumnes d’un grau superior d’animació sociocultural i joves de 4 espais joves de la ciutat podran gaudir, de manera gratuïta, de 25 minuts de l’assaig de Pulso i uns 30 minuts de col·loqui amb la companyia Atempo Circ. Per participar als assajos oberts cal inscriure’s prèviament a la pàgina web de l’Estruch.