A punt de finalitzar la Temporada de Música Antiga a Barcelona

Acaba amb l’inici de les festes d’estiu i un repertori de Händel

Redacció.- Jordi Savall va inaugurar la temporada 2017/18 de Música Antiga a Barcelona amb les ‘Vespro della Beata Vergine’ de Claudio Monteverdi. La temporada va començar al mes d’octubre coincidint amb el 450è aniversari del naixement del compositor italià. Després del primer concert Vespres de Monterverdi per Jordi Savall, se’n vna realitzar molts més i tots ells de gran magnetisme musical.

Entre ells, Vivica Genaux & les Musiciens de Louvre que van interpretar la rivalitat entre Händel i Nicola Porpora amb un repertori de nou cançons. També, un concert on van commemorar els 250 anys de la mort de Georg Philipp Telemann. Així com, Robert King amb el seu conjunt que van dur a terme la reconstrucció musical de la coronació del rei Jordi II interpretant a Händel, Blow, Gibbons, Farmer, Purcell, etc.

Amb l’èxit que va tenir el mestre Herreweghe amb la Passió segons Sant Joan fa tres anys, aquest any Philippe Herreweghe & Collegium Vocale van tornar per interpretar la música religiosa de Bach, concretament dues cantates i una missa. La temporada de Música Antiga va continuar amb més concerts i, Jordi Savall va continuar fent homenatge a Bach interpretant la Passió segons Sant Marc. I, no hi podia faltar un concert per celebrar els 400 anys del naixement de Joan Cererols, el gran compositor del Barroc català i generador de l’Escola Montserratina de música.

Però està a punt d’acabar la Temporada de Música Antiga, només queden cinc concerts per gaudir de la música que ha aconseguit inspirar i ser la base de milers de músics posteriors a ells. Per celebrar que s’acaba la temporada l’organització ha decidit celebrar l’inici de les festes d’estiu amb Water Music i Fireworks Music de Händel a mà de Jordi Savall, i així poder reviure l’esperit de les festes de la reialesa britànica i començar de bona manera les vacances.