Quan l'street art es trasllada al llenç

Del 5 de desembre a l'1 de febrer de 2014, la Galeria Out of Africa de Sitges (Barcelona) acull «Traces»

Del 5 de desembre a l’1 de febrer de 2014, la Galeria Out of Africa de Sitges (Barcelona) acull «Traces», una exposició del raper i artista plàstic Turay Mederic (Costa de Marfil), una aproximació al street art de col·leccionista.

Turay Mederic neix el 1979 a Costa d’Ivori i amb tan sols 4 anys ja imita els «cartoons» dels dibuixos animats i les obres de grans mestres com Picasso, Dali o Basquiat. El 1984 es trasllada a Washington DC amb la seva família i creix entre les influències musicals i artístiques dels Estats Units. El 1995, torna a Costa d’Ivori i comença la seva formació en belles arts.

Els quadres de Turay Médéric concedeixen un espai sencer a l’espontaneïtat que es relaciona amb símbols de la cultura afroamericana. Aquests signes simplificats i l’elecció dels materials, els recull durant els seus viatges, al carrer i a l’atzar de les seves trobades. Els seus signes polisèmics tendeixen cap a una lectura universal i els seus “grafits” dissenyen la humanitat, tant sobre les parets d’una cova com sobre les de la ciutat.

Des del seu llançament l’abril 2011, la Galeria Out of Africa de Sitges (Barcelona) s’ha forjat una imatge exclusiva i qualitativa, organitzant cada any 5 exposicions d’art contemporani amb artistes africans consagrats o emergents, destacats per l’originalitat del seu llenguatge artístic.