Quatre aproximacions al ballet rus

Arriba al TNC L'espectacle ?In the Spirit of Diaghilev?, una producció de Sadler?s Wells

En L’any de celebració del centenari dels Ballets Russos, evoquem L’essència D’aquesta companyia històrica i innovadora. ?In the Spirit of Diaghilev? vol endinsar-se en L’esperit pioner del ballet, en el seu agut sentit de la modernitat i en la seva voluntat D’anar més enllà dels gèneres, però sense intentar reconstruir els ballets de L’època. Ballet contemporani de qualitat amb L’esperit D’una de les companyies clàssiques del món de la dansa.

Els Ballets Russos, fundats per Serge Diaghilev, van anar més enllà de les convencions preestablertes per crear-ne de noves. La companyia va esdevenir centre de creació gràcies a les coL’laboracions D’un grup reduït D’artistes, reunit amb el compromís D’elevar el ballet a la categoria D’art dotant-lo D’una identitat artística moderna. De caràcter bàsicament experimental, va comptar, a més, amb la coL’laboració de personalitats del món de les arts plàstiques, com ara Picasso i Matisse, que van treballar amb compositors, coreògrafs i ballarins.

Cent anys més tard, Sadler?s Wells vol recuperar aquesta tradició a ?In the Spirit of Diaghilev?, i proposa quatre creacions D’artistes que acostumen a treballar en aquest centre productor de dansa. Sidi Larbi Cherkaoui, Javier De Frutos, Russell Maliphant i Wayne McGregor ens ofereixen quatre aproximacions a L’esperit i els ideals dels Ballets Russos. Són artistes que han portat L’art de la coreografia fins al segle XXI. I ara reten homenatge als Ballets de Serge Diaghilev, que van redefinir la dansa del segle XX. L’espectacle es podrà veure del 12 al 15 de novembre al TNC.