Quatre històries sobre les epidèmies en un món global

Una de les obres més punyents del teatre català actual

La Sala Petita acull un dels espectacles que estan generant més expectatives de la temporada. Marburg és una història transversal que ens fa viatjar per tot el planeta a la recerca de quatre punts D’inflexió en la història de la humanitat dels darrers cinquanta anys. Vertebrada a partir les pandèmies que castiguen un món que tendeix irremissiblement a la globalitat, Marburg ens planteja dilemes ètics sobre el poder, la malaltia, L’instint de supervivència o L’atracció de la mort. L’obra es podrà veure del 19 de maig al 20 de juny.

Amb un repartiment extraordinari dirigit per Rafel Duran, Marburg recorre les llums i les ombres del segle passat i les pors i les esperances de L’entrada en el nou miL’lenni. Quatre punts geogràfics, quatre moments de la història recent, i una sola veu que es pregunta qui som quan estem a punt de desaparèixer del planeta.

L’agost de 1967 un virus desconegut per la humanitat es va desfermar a la pintoresca localitat alemanya de Marburg, i va causar la mort de 23 persones de manera fulminant. Des de llavors, el nom D’aquesta població ha quedat associat per sempre als seus terribles símptomes. Aquest fet històric és el rerefons D’una de les quatre històries que, en el transcurs de 40 anys, ocorren a quatre llocs del món anomenats Marburg (Alemanya 1967, Pensilvània 1981, Sud-àfrica 1999 i Austràlia 2010). El concepte de la malaltia, present en tots aquests llocs, impregna els temes de Marburg.

Guillem Clua, dramaturg i guionista, és una de les veus més innovadores del teatre català contemporani. Ha estrenat obres com Gust de cendra i La pell en flames, representades amb èxit als Estats Units, i ara ens presenta el seu últim treball.
 

Etiquetes: